ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Συσκέψεις ενημέρωσης και οργάνωσης της δράσης κόντρα στις μεθοδεύσεις της συνδικαλιστικής μαφίας
Παρασκευή 12 Απρίλη 2019

Πρωτοβουλίες πλατιάς ενημέρωσης των εργαζομένων, που έχουν στο επίκεντρο τη μάχη ενάντια στις άθλιες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και της συνδικαλιστικής μαφίας στη ΓΣΕΕ, οργανώνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, με σκοπό να δυναμώσει στους χώρους δουλειάς το σύνθημα «Σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών».

Μετά τις δύο απόπειρες για «συνέδριο» με ορθάνοιχτες τις πόρτες στην εργοδοσία και τη νοθεία αλλά με «αποστάσεις ασφαλείας» από τους εργαζόμενους και τα σωματεία, σε Καλαμάτα και Ρόδο, μετά την άθλια προπαγάνδα που χαρακτήριζε «τραμπουκισμούς» και «βία» τις εργατικές κινητοποιήσεις που ματαίωσαν τα σχέδιά της, φτάνοντας μέχρι το σημείο να αναπαράγει χρυσαυγίτικα επιχειρήματα και συνθήματα, η έκπτωτη ηγεσία της ΓΣΕΕ προχωρά στο επόμενο βήμα: Σχεδιάζει να ζητήσει από το δικαστήριο το διορισμό προσωρινής διοίκησης με αποκλεισμό των εκπροσώπων της ΔΑΣ. Οι ευσεβείς της πόθοι αποτυπώνονται στις αποφάσεις τις οποίες υπαγορεύει σε μια σειρά από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που ελέγχει, τα οποία κρατούν στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα αυτιά τους και το στόμα τους κλειστά όταν πρόκειται για τα προβλήματα των εργαζομένων, ανταποκρίθηκαν όμως με διαδικασίες - εξπρές στο κάλεσμα των εργατοπατέρων να στοιχηθούν πίσω από την αξίωσή τους για διορισμό διοίκησης χωρίς τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ.

Κόντρα στις μεθοδεύσεις που στόχο έχουν να βάλουν την εργοδοσία μέσα στις εργατικές οργανώσεις, σωματεία προχωρούν σε συσκέψεις, εξορμήσεις και περιοδείες. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους υπογραμμίζουν το περιεχόμενο της μάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη, την ανάγκη να πάρουν και οι ίδιοι μέρος σε αυτή, το κάλεσμα οργάνωσης και δράσης μέσα από τις γραμμές των συνδικάτων. Θέτουν στο επίκεντρο τις πρωτοβουλίες που οργανώνουν με βάση τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, τις παρεμβάσεις για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων, την προετοιμασία της επιτυχίας της πρωτομαγιάτικης απεργίας.

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη, αύριο στην Αθήνα

Στην κατεύθυνση αυτή, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία καλούν σε σύσκεψη αύριο Σάββατο 13/4, στις 11 π.μ., στο χώρο του αμφιθεάτρου της ΓΣΕΕ, τονίζοντας στο κάλεσμά τους: «Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά, με μεγαλύτερη ορμή στις νέες απαιτήσεις που βγαίνουν στο προσκήνιο». Η σύσκεψη οργανώνεται με τα εξής θέματα: Δυναμώνουμε τον αγώνα για «Σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών». Οργάνωση για τον ταξικό εορτασμό και τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.

Αντίστοιχη σύσκεψη σωματείων οργανώνει σήμερα, Παρασκευή, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη καλούν τα Σωματεία: Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, Κλαδικό Σωματείο Φαρμάκου, Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας και Φύλαξης Κ. Μακεδονίας.

Παράλληλα συνεχίζονται οι συνελεύσεις και συσκέψεις από σωματεία:

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μας τσακίζει η ακρίβεια, στους δρόμους για τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης και προστασίας της υγείας (2022-02-17 00:00:00.0)
Στη μάχη ενόψει του συλλαλητηρίου στις 11 Σεπτέμβρη (2021-09-01 00:00:00.0)
Πλατύ άνοιγμα με εξορμήσεις και περιοδείες (2020-09-24 00:00:00.0)
Σύσκεψη σωματείων για την οργάνωση της πάλης (2020-08-26 00:00:00.0)
Αμεση απάντηση με πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων (2019-03-21 00:00:00.0)