Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στη μάχη ενόψει του συλλαλητηρίου στις 11 Σεπτέμβρη

Στις 6 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ το αγωνιστικό ραντεβού, με πλούσιο πρόγραμμα δράσης

Τη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ, το Σάββατο 11/9 στις 6 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη, δίνουν καθημερινά τα εργατικά σωματεία.

Παράλληλα, στην πορεία προς την κινητοποίηση στη ΔΕΘ, προγραμματίζονται και άλλες πρωτοβουλίες.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώνονται:

Τη Δευτέρα 6 Σεπτέμβρη σύσκεψη των σωματείων του κλάδου των Κατασκευών και των φοιτητικών συλλόγων με θέμα τα ζητήματα της φοιτητικής στέγης και των ενοικίων στη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη διήμερο δράσης των σωματείων στη ΒΙΠΕ της Σίνδου και στους δήμους της περιοχής με τίτλο «Τα κέρδη τους - οι νεκροί μας», για να αναδειχτεί το διεκδικητικό πλαίσιο για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Την Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη κεντρική ημερίδα του ΠΑΜΕ με θέμα την απόκρουση των αντεργατικών νόμων και την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων.

Συσκέψεις προετοιμασίας

Στο μεταξύ, σύσκεψη σωματείων και φορέων με θέμα την οργάνωση της μάχης για το συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ, στις 11/9, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας.

Τόσο εισηγητικά όσο και στη συζήτηση αναδείχθηκαν οι επιπτώσεις των αντεργατικών μέτρων στη ζωή των εργαζομένων, μέσα από παραδείγματα από εργασιακούς χώρους της περιοχής. Αναδείχθηκαν επίσης οξυμένα προβλήματα που προκαλούνται στο νοσοκομείο αλλά και στους χώρους δουλειάς, όπου η κυβέρνηση με αφορμή τους εμβολιασμούς ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για τη μη λήψη των αναγκαίων μέτρων ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, των μέτρων ασφαλείας μέσα στα εργοστάσια κ.λπ. Τονίστηκε η ανάγκη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αναχαιτίσουν την προσπάθεια της εργοδοσίας να απειλήσει, να απολύσει και να τρομοκρατήσει αλλά και να φορτώσει με νέα έξοδα για τεστ τους εργαζόμενους με αφορμή τους εμβολιασμούς.

Τέλος, καταγγέλθηκε ο ρόλος του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, η οποία για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μπροστά και στη ΔΕΘ, από τη μια καλεί τους εργαζόμενους σε «σιωπή» και από την άλλη τους προτρέπει να στοιχηθούν με τους σχεδιασμούς των εργοδοτών και να «βάλουν πλάτη» για την περιβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη που μόνο φτώχεια και ανεργία φέρνει στον λαό.

Στο Κιλκίς

Σύσκεψη για τον συντονισμό της δράσης, ενόψει και της ΔΕΘ, οργανώνουν την Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο πάρκο απέναντι από το δημαρχείο Κιλκίς, τα κλαδικά σωματεία Τροφίμων - Ποτών, Μετάλλου, Τύπου - Χάρτου, Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Κιλκίς και ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς.

Γενική Συνέλευση

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων του κλάδου στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων στη Θεσσαλονίκη, στις 11/9, το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίζει Γενική Συνέλευση το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ