Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Στρώνει το έδαφος για ιδιωτικοποιήσεις

«Δεν είναι ούτε μία ούτε δύο οι αυθαίρετες μετακινήσεις και τοποθετήσεις που έκανε η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου. Μετά τις αυθαίρετες μετακινήσεις - τοποθετήσεις εποπτών Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας σε άσχετες, από άποψη αρμοδιοτήτων, υπηρεσίες, ήρθαν στο φως οι καταγγελίες και για άλλες αυθαιρεσίες στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ).

Συγκεκριμένα, η περιφερειακή αρχή της ΝΔ μετακίνησε υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής από το Τμήμα Πληροφορικής στο Τμήμα Οικονομικής Υποστήριξης, Προσόδων και Περιουσίας. Ακόμα ανέθεσε στην προϊσταμένη του Τμήματος Πληροφορικής της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και καθήκοντα αναπλήρωσης της προϊσταμένης του Τμήματος Ταμειακής Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Διοικητικού - Οικονομικού!

«Είναι προφανείς οι στοχεύσεις της περιφερειακής αρχής», σημειώνει η Ομοσπονδία και σημειώνει πως «είναι προφανές ότι με τις αυθαίρετες μετακινήσεις, με τα "παράλληλα" καθήκοντα, με την προσπάθεια απαξίωσης των υπαλλήλων στρώνει το έδαφος για να προχωρήσει περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων, εν προκειμένω της Διεύθυνσης Πληροφορικής, σε συνέχεια των εργολαβιών και των αναθέσεων μελετών σε ιδιώτες, των Αναπτυξιακών Οργανισμών, Εταιρειών κ.λπ.».

Η Ομοσπονδία απαιτεί την ανάκληση όλων των αυθαίρετων μετακινήσεων - τοποθετήσεων των υπαλλήλων. Ακόμα απαιτεί από το υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει σε ρύθμιση ώστε να προβλέπεται σε κάθε Οργανισμό και η κατανομή των οργανικών θέσεων κατά κατηγορίες, κλάδους και ειδικότητες του μόνιμου και ΙΔΑΧ προσωπικού σε κάθε οργανική μονάδα, ως ελάχιστο μέτρο ύπαρξης διαφάνειας και αντιμετώπισης του αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας των περιφερειακών αρχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ