Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαχητική απάντηση από τη Λάρισα

Στους δρόμους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και με διεκδικήσεις για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων όλων των κυβερνήσεων βρέθηκαν εργαζόμενοι χτες και στη Λάρισα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των εργατικών σωματείων και του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι απαίτησαν μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, καταγγέλλοντας την αξιοποίηση από την κυβέρνηση του αναγκαίου για την αναχαίτιση της πανδημίας καθολικού εμβολιασμού ως μέσου εκβιασμών, απειλών, στέρησης μισθού και απολύσεων.

Στη συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιάννης Σκόκας, αναλύοντας το περιεχόμενο του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και τις συνέπειες που αυτό θα έχει για όλους τους εργαζόμενους. «Μας λένε να συμβιβαστούμε με την ιδέα πως η Ασφάλιση θα γίνει προσωπική υπόθεση του καθένα ανάλογα με την τσέπη του, προσωπικό και ατομικό ρίσκο και τζόγος. Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν μας χαρίστηκε. Αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση, αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και θυσιών των εργαζομένων. Δεν την παραδίδουμε!», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. Κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες και σωματεία στον Βόλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ