ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Εμπρακτη η συμπαράσταση του ΚΚΕ, στον δρόμο του αγώνα
Δευτέρα 28 Φλεβάρη 2022

Από τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία Σωματείων και Ομοσπονδιών
Σε δήλωσή του από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, όπου παραβρέθηκε, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε:

«Είμαστε εδώ παρόντες στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τη λαϊκή οικογένεια, ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στη φοροληστεία για να υπερασπίσουμε την υγεία, τη ζωή των εργαζομένων, του λαού μας, για να υπερασπίσουμε το μεροκάματο, τη δουλειά, τα δικαιώματά τους, όλα τα δικαιώματα. Για να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Εκφράζουμε ιδιαίτερα την υποστήριξή μας στον αγώνα και στα αιτήματα των εργαζομένων στη βαριά βιομηχανία του Μετάλλου, στη βαριά βιομηχανία της Χημικής Βιομηχανίας, της Ενέργειας, άλλων στρατηγικών μονάδων που αποτελούν τις ναυαρχίδες της ελληνικής βιομηχανίας, όπως είναι το σιδηρονικέλιο στη ΛΑΡΚΟ, τα Πετρέλαια Καβάλας και τα Λιπάσματα, το λιμάνι της COSCO, τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, της Ελευσίνας, παντού, όπως είναι τα Αμυντικά Συστήματα, η ΕΑΒ, η αμυντική βιομηχανία της χώρας. Θα είμαστε κάθε ώρα, κάθε στιγμή στον δρόμο, στη Βουλή, παντού στο πλευρό τους».

Συνάντηση με αντιπροσωπεία Ομοσπονδιών και σωματείων

Νωρίτερα ο Δ. Κουτσούμπας είχε συνάντηση στη Βουλή με αντιπροσωπείες εργαζομένων από Ομοσπονδίες και Σωματεία, εκφράζοντας την έμπρακτη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα τους.

Εκ μέρους του ΚΚΕ στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμα τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ, Γιώργος Μαρίνος και Γιάννης Πρωτούλης.

Στη συνάντηση ήταν εκπρόσωποι από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας (ΠΟΕ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ), την Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδος (ΟΜΕ) και Σωματείων από τα «Πετρέλαια Καβάλας», τη ΛΑΡΚΟ, τα «Λιπάσματα Καβάλας», την COSCO.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών και των Σωματείων τόνισε: «Εμείς δεν υποστηρίζουμε γενικά τα αιτήματά σας, μέσα στη Βουλή και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, αλλά και έξω στον δρόμο. Δηλαδή, η κατεύθυνση που έχουμε δώσει είναι όλες οι δυνάμεις να βρίσκονται έξω, στους δρόμους του αγώνα μαζί σας, γιατί στηρίζουμε τα αιτήματά σας.

Αλλωστε εσείς είστε, όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, η ναυαρχίδα της ελληνικής βιομηχανίας. Είτε πάρουμε τα πετρέλαια, τα λιπάσματα, το σιδηρονικέλιο της ΛΑΡΚΟ, τα ναυπηγεία, το Λιμάνι της COSCO, τα αμυντικά συστήματα και την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, αυτό που εκπροσωπείτε είναι η ελληνική βιομηχανία, αυτό που λέμε παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, που βασικά είναι το εργατικό, το τεχνικό προσωπικό, όλοι εσείς δηλαδή οι εργαζόμενοι που παράγετε αυτόν τον πλούτο. Και θα μπορούσατε να ζήσετε ανθρώπινα, όχι μόνο εσείς και οι οικογένειές σας, αλλά όλη η κοινωνία, όλη η Ελλάδα, μέσα από την παραγωγή που βγάζετε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε νέα φάση ο αγώνας, όλοι για έναν και ένας για όλους! (2024-08-10 00:00:00.0)
«Θέλουμε δουλειά, καμίνια - μηχανές να ανάψουνε ξανά» (2024-05-02 00:00:00.0)
Αποκαλυπτικό το εξώδικο των Σωματείων, πλήρως εκτεθειμένη η κυβέρνηση (2024-04-13 00:00:00.0)
«Ας έρθουν να μας βγάλουν από τις δουλειές και τα σπίτια μας, τους περιμένουμε...» (2022-02-22 00:00:00.0)
Στις 26 Φλεβάρη πλημμυρίζουμε το Σύνταγμα! (2022-02-15 00:00:00.0)
Ολοι για έναν και ένας για όλους! (2022-02-08 00:00:00.0)