Τρίτη 8 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ολοι για έναν και ένας για όλους!

Και εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ βρέθηκαν στο πλευρό των απεργών χτες

Ο Π. Πολίτης μιλάει στους απεργούς της COSCO
Ο Π. Πολίτης μιλάει στους απεργούς της COSCO
Από τα μοναδικά στιγμιότυπα που εκτυλίχθηκαν ήταν όταν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ βρέθηκαν στο πλευρό των απεργών της COSCO, αφού κατευθύνθηκαν στο λιμάνι μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν στην «ειδική διαχείριση» της εταιρείας (βλ. σελ 19). Οι απεργοί τούς υποδέχτηκαν με βροχή από συνθήματα και χειροκροτήματα, θερμές χειραψίες και ζεστές αγκαλιές.

Ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, χαιρετίζοντας την απεργία αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνουν και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, σημειώνοντας ότι παίρνουν κουράγιο από τον αγώνα των εργαζομένων της COSCO. Οι εργάτες δείχνουν τη δύναμή τους, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, αν είμαστε ενωμένοι θα νικήσουμε, θα νικήσει η εργατική τάξη».

Ομως, εκεί που το κλίμα «πήρε φωτιά» ήταν όταν ο Π. Πολίτης από το μικρόφωνο ανέφερε ποια πρέπει να είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, της COSCO, συνολικά όλοι οι εργαζόμενοι απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους λέγοντας: «Ολοι για έναν και ένας για όλους!».

Ο Γιώργος Κάζας, μέλος της διοίκησης του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ, κάλεσε τους εργαζόμενους της COSCO στην κινητοποίηση της ΛΑΡΚΟ που θα γίνει στην Αθήνα την Πέμπτη.

Στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της COSCO χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Θανάσης Ευαγγελάκης, καταγγέλλοντας τις δυνάμεις καταστολής που έστειλε η κυβέρνηση, που, όπως σημείωσε, βρίσκονται απέναντι από εργάτες που αγωνίζονται για να μη δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας. Επισήμανε ότι ο αγώνας αυτός αποτελεί παρακαταθήκη συνολικά για την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους.

Τη μεγάλη συγκέντρωση των απεργών χαιρέτισε και ο Νίκος Καμπουρούδης, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας σημειώνοντας ότι «ξέρουμε και εμείς τι σημαίνει να πηγαίνεις στη δουλειά και να μην ξέρεις αν θα ξαναγυρίσεις σπίτι σου. Ξέρουμε τι σημαίνει καταστολή». Κατήγγειλε την κυβέρνηση που έστειλε τις δυνάμεις καταστολής και απαίτησε να φύγουν από το λιμάνι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν αποφασισμένοι τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και για υπογραφή ΣΣΕ(2022-09-02 00:00:00.0)
Κάνουν πράξη το «ένας για όλους και όλοι για έναν»(2022-08-10 00:00:00.0)
Στις 26 Φλεβάρη πλημμυρίζουμε το Σύνταγμα!(2022-02-15 00:00:00.0)
Παλλαϊκό «όχι» στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ στις απολύσεις και στο ξεσπίτωμα(2022-02-11 00:00:00.0)
Κανένας δεν μπήκε για δουλειά - συντρίμμια το σχέδιο καταστολής κυβέρνησης - εργοδοσίας(2022-02-08 00:00:00.0)
Καλώς σε βρήκαμε εργατιά της Αθήνας!(2021-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ