Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Κάνουν πράξη το «ένας για όλους και όλοι για έναν»

Πρωτοβουλίες του Σωματείου της Λάρυμνας για τους μικροεργολάβους και αυτοαπασχολούμενους που μένουν χωρίς μεροκάματο

Από την πρόσφατη σύσκεψη
Από την πρόσφατη σύσκεψη
Συνάντηση με το υπουργείο Οικονομικών και την ειδική εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ προκειμένου να τεθούν τα προβλήματα που βιώνουν δεκάδες μικροεργολάβοι, αυτοαπασχολούμενοι με μηχανήματα έργου και αυτοκινητιστές μετά και το σταμάτημα της λειτουργίας του εργοστασίου, ζητά το Σωματείο Εργαζομένων Λάρυμνας.

Στην επιστολή του το Σωματείο σημειώνει αρχικά ότι το σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο δεκάδες μικροεργολάβους, αυτοαπασχολούμενους με μηχανήματα έργου και αυτοκινητιστές που εργάζονται με συμβάσεις.

Σε σύσκεψη μάλιστα που είχε διοργανώσει το Σωματείο, μαζί με τις Επιτροπές Αγώνα και με τη συμμετοχή μικροεργολάβων και αυτοαπασχολούμενων αυτοκινητιστών, αναδείχθηκαν μια σειρά ζητήματα, όπως ότι η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έχασε δεδουλευμένα αρκετών μηνών όταν η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης τον Φλεβάρη του 2020.

«Η απόφασή σας αυτή οδήγησε τα δεδουλευμένα τους στη λίστα πιστωτών, ενώ παράλληλα πλήρωσαν ΦΠΑ για τιμολόγια που είχαν κοπεί και δεν πληρώθηκαν ποτέ από τη ΛΑΡΚΟ. Οδηγήθηκαν στην "κόκκινη γραμμή" της χρεοκοπίας, και παρά ταύτα με αυτοθυσία ρύθμισαν τα χρέη τους και συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέχρι σήμερα στη ΛΑΡΚΟ, έτσι ώστε αυτή να κρατηθεί σε λειτουργία.

Παρά το γεγονός όμως ότι είχαν δεσμεύσεις ότι "θα εργάζονται όσο διαρκέσει η ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ" και ότι θα έχουν "τουλάχιστον δίμηνη προειδοποίηση πριν τη διακοπή συνεργασίας μαζί της", η απόφασή σας αυτήν τη στιγμή να σταματήσετε κάθε εργασία που έχει σχέση με τη λειτουργία τούς οδηγεί απροειδοποίητα να ξεπεράσουν αυτήν την "κόκκινη γραμμή" και να χρεοκοπήσουν», σημειώνει χαρακτηριστικά το Σωματείο.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητά από το υπουργείο Οικονομικών και την ειδική εκκαθάριση συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Σωματείων, των μικροεργολάβων και των αυτοαπασχολούμενων.

Ταυτόχρονα, τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ παραμένουν σε επιφυλακή και αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε παραπέρα αρνητική εξέλιξη, ενώ αναμένουν και το σχέδιο συντήρησης και επαναλειτουργίας του εργοστασίου και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοινό κάλεσμα οργάνωσης του αγώνα ενάντια στο έγκλημα της κυβέρνησης (2022-07-12 00:00:00.0)
Ολοι για έναν και ένας για όλους! (2022-02-08 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν με πείσμα τον αγώνα (2020-04-25 00:00:00.0)
Αθλιες μεθοδεύσεις στις πλάτες εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων (2020-03-14 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ (2020-02-28 00:00:00.0)
Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων της ΛΑΡΚΟ (2020-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ