Σάββατο 22 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 23 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων της ΛΑΡΚΟ

Σε Γενικές Συνελεύσεις προχωρούν τα σωματεία στη ΛΑΡΚΟ στις 27 Φλεβάρη, απόφαση που λήφθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη, μια μέρα μετά την απεργία στις 18/2, τα προεδρεία των σωματείων στην επιχείρηση, με στόχο την οργάνωση της παραπέρα δράσης. Οι ίδιες οι εξελίξεις αναδεικνύουν την αναγκαιότητα του καλέσματος που απευθύνει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας για «ακόμα μεγαλύτερους αγώνες».

Σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η τροπολογία - έκτρωμα της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ έχει οδηγήσει πρακτικά σε λοκ άουτ. Μορφές εκδήλωσής του είναι οι απλήρωτοι και οι απολυμένοι εργαζόμενοι από μεγαλοεργολάβους που δραστηριοποιούνται στη ΛΑΡΚΟ, η παύση εργασιών επίσης από ορισμένους μεγαλοεργολάβους, το σταμάτημα της πληρωμής μικροεργολάβων - αυτοαπασχολούμενων.

«Προ των πυλών», επισημαίνει, βρίσκονται «γενικευμένες απολύσεις και χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων», ενώ «θα προσπαθήσουν να σπείρουν διχόνοια» στους εργαζόμενους. Ακόμα υπενθυμίζεται ότι σε απάντηση που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, αναδείχθηκε ξεκάθαρα η συνειδητή, συντονισμένη επίθεση των κυβερνήσεων με τη στήριξη της ΕΕ, προκειμένου να πετύχουν τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου για τη ΛΑΡΚΟ.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, το Συνδικάτο τονίζει ότι «οι Γενικές μας Συνελεύσεις, οι συλλογικές αποφάσεις και δράσεις, η αλληλεγγύη είναι τα όπλα μας. (...) Καλούμε τα αδέρφια μας στη Βόρεια Ελλάδα σε συντονισμό, να σχεδιάσουμε την υλοποίηση μεγαλύτερων ακόμα αγώνων».

Στην κατεύθυνση αυτή, το κλαδικό Συνδικάτο προβάλλει τα αιτήματα των εργαζομένων: Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την τροπολογία που ψήφισε. Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους των εργολαβιών και στους μικροεργολάβους - αυτοαπασχολούμενους σε όλα τα εργοτάξια της ΛΑΡΚΟ. Κρατική χρηματοδότηση. Αμεσα μέτρα υγείας και ασφάλειας. Υπογραφή της συμφωνημένης Συλλογικής Σύμβασης. Κατάργηση του «σκλαβοπάζαρου» των εργολαβιών. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των κεκτημένων των εργαζομένων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ