Σάββατο 22 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 23 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Συνάντηση συνδικαλιστικής αντιπροσωπείας με εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Το πρωί της Παρασκευής 21/2, συνδικαλιστική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Γιώργο Πέρρο, Γιάννη Τασιούλα, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, και Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα, ενόψει του επικείμενου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Στη συνάντηση, η αντιπροσωπεία αναφέρθηκε στις παραβιάσεις του νόμου και του καταστατικού της Συνομοσπονδίας από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που αποσκοπεί στη συμμετοχή νόθων αντιπροσώπων και εργοδοτών στο Συνέδριο.

Επίσης, κατέθεσε στον εισαγγελέα την πολυσέλιδη εξώδικη δήλωση - ένσταση είκοσι (20) Ομοσπονδιών και Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων και εξήντα ενός (61) αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι επισημαίνουν τόσο τις παραβιάσεις όσων προβλέπει το καταστατικό της ΓΣΕΕ για το Συνέδριο και τη διεξαγωγή του, όσο και τις περιπτώσεις δεκάδων αντιπροσώπων που δεν μπορούν να πάρουν μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου, άλλοι γιατί έχουν την ιδιότητα του εργοδότη, του δημοσίου υπαλλήλου, του ελεύθερου επαγγελματία, και άλλοι γιατί έχουν εκλεγεί με νόθες και παράτυπες διαδικασίες.

Τέλος, οι συνδικαλιστές δήλωσαν ότι το Συνέδριο πρέπει να γίνει με τη συμμετοχή των πραγματικών εκπροσώπων των εργαζομένων, που θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν δημοκρατικά και ελεύθερα για το σύνολο των ζητημάτων που τους αφορούν, χωρίς την παρουσία εργοδοτών τους οποίους η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ «βαφτίζει» εργαζόμενους.

  • Αντιπροσωπεία συνδικάτων και εκλεγμένων αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον δήμαρχο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρ. Κωνσταντέλλο, το Σάββατο 22/2, στις 15.00, προκειμένου να τον ενημερώσει για την κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη στο Καβούρι Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, διεκδικώντας την πραγματοποίηση αληθινού εργατικού συνεδρίου, απέναντι στις μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ