Σάββατο 14 Μάρτη 2020 - Κυριακή 15 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Αθλιες μεθοδεύσεις στις πλάτες εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων

Απειλούν με μείωση της παραγωγής αν οι αυτοκινητιστές και μικροεργολάβοι δεν σταματήσουν την απεργία για τα δεδουλευμένα

Από την απεργιακή κινητοποίηση στη ΛΑΡΚΟ
Από την απεργιακή κινητοποίηση στη ΛΑΡΚΟ
Να μεταφέρει τις ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη ΛΑΡΚΟ για τους απλήρωτους εδώ και πέντε μήνες αυτοαπασχολούμενους αυτοκινητιστές και χειριστές μηχανημάτων επιχειρεί ο ειδικός εκκαθαριστής, ο οποίος ταυτόχρονα, με επιστολή του, τους ξεκαθαρίζει ότι «δεν νομιμοποιείται για πληρωμή υποχρεώσεων πριν από τις 28 Φλεβάρη».

Με μια τακτική που εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για διάσπαση της ενότητας όσων απασχολούνται στη ΛΑΡΚΟ και μετακύλιση των ευθυνών σε αυτούς, ο ειδικός εκκαθαριστής ενημερώνει με επιστολή τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Λάρυμνας ότι εξαιτίας της άρνησης των αυτοκινητιστών και μικροεργολάβων να αποδεχτούν ότι δεν πρόκειται να λάβουν τα χρήματα που τους οφείλονται, θα προχωρήσει σε σχέδιο μείωσης της παραγωγής, όπως και σε σχέδιο ασφάλειας του συνόλου του συγκροτήματος.

Στην επιστολή ξεκαθαρίζεται όπως αναφέραμε ότι ο ειδικός εκκαθαριστής «δεν νομιμοποιείται για πληρωμή υποχρεώσεων πριν από τις 28/2/2020», δηλαδή για οφειλές που έχει η ΛΑΡΚΟ πριν τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, κάτι που σημαίνει ότι οι μεταφορείς αυτοκινητιστές και χειριστές μηχανημάτων δεν πρόκειται να λάβουν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται για εργασία που ξεπερνά τους πέντε μήνες.

Στην επιστολή σημειώνεται επίσης ότι ο ειδικός εκκαθαριστής είναι υποχρεωμένος να καλύπτει τις δαπάνες και τα κόστη που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του έργου της ειδικής διαχείρισης και καλούνται οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροεργολάβοι να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη ΛΑΡΚΟ για διασφάλιση πληρωμών από 1η Μάρτη και μετά.

Μπροστά σ' αυτήν την εξέλιξη, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροεργολάβοι στο εργοστάσιο της Λάρυμνας αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους, απαιτώντας από την κυβέρνηση να δώσει λύση σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου.

Στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων, αλλά και των εργολαβικών της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ, που επίσης έχουν προχωρήσει σε απεργία διεκδικώντας δεδουλευμένα, βρίσκεται το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας. Σε ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αποκαλύπτει τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης, που είναι η διάλυση της ΛΑΡΚΟ και το κλείσιμό της, η διάσπαση των εργαζομένων και η επίρριψη των ευθυνών σε αυτούς.

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας θα βρεθεί το μεσημέρι του Σαββάτου αντιπροσωπεία συνδικάτων και εργαζομένων της Αττικής, προκειμένου να τους εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη στήριξη στον αγώνα τους. Η αντιπροσωπεία αναμένεται να φτάσει στη Λάρυμνα στις 12 το μεσημέρι και το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας καλεί τους εργαζόμενους να παραστούν μαζικά στην υποδοχή της αντιπροσωπείας των συναδέλφων τους.

Επίσης, επίσκεψη συμπαράστασης στο εργοστάσιο της Λάρυμνας θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι της Κυριακής αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, σωματείων της περιοχής και εργαζομένων από τη Φθιώτιδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ