Σάββατο 14 Μάρτη 2020 - Κυριακή 15 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
«Ναι αλλά η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί, δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο... »

Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα το οποίο καλλιεργεί η κυβέρνηση, προκειμένου ο λαός να συμβιβαστεί, να δείξει ανοχή στην πολιτική της.

Η κυβέρνηση «κάνει ό,τι μπορεί» προκειμένου να συνεχίσει να υλοποιεί την πολιτική εγκλωβισμού της ΕΕ, προκειμένου να αναδεικνύεται η Ελλάδα ως «προτιμώμενος», αταλάντευτος εταίρος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Σ' αυτή την κατεύθυνση έχει την αμέριστη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και όλων των άλλων αστικών κομμάτων. Γι' αυτό η πολιτική της αναπαράγει το αδιέξοδο.

Διέξοδος υπάρχει. Τώρα απαιτείται: Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου και της Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας, η οποία έτσι κι αλλιώς έχει καταστεί ανενεργή. Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου και να μη δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά ούτε ανοιχτά. Να προχωρήσει ο άμεσος απεγκλωβισμός από τα νησιά και με γρήγορες διαδικασίες οι πρόσφυγες - μετανάστες να πάνε στις χώρες προορισμού τους.

Τώρα η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία, και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με την Συρία, και απευθείας μετακίνησης στις χώρες προορισμού.

Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, τις επεμβάσεις στη Λιβύη, διαιωνίζοντας τον πόλεμο και τις καταστροφές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ