Σάββατο 14 Μάρτη 2020 - Κυριακή 15 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αιτήματα για τη στήριξη των αυτοαπασχολούμενων

Να παρθούν με ευθύνη της κυβέρνησης όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού διεκδικεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

Στην κατεύθυνση αυτή προτάσσει μια σειρά από αιτήματα για το δημόσιο σύστημα Υγείας, οι ελλείψεις του οποίου «είναι τεράστιες, ως αποτέλεσμα των πολιτικών υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης που εφαρμόστηκαν διαχρονικά», αλλά και διεκδικήσεις για επαρκή μέτρα οικονομικής στήριξης για τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, που ήδη βιώνουν τις πρώτες συνέπειες και σε οικονομικό επίπεδο.

Οπως εξηγεί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες «μπορεί να βρεθούν για πολλές μέρες εκτός εργασίας, είτε για προληπτικούς λόγους είτε για λόγους ανάρρωσης», ή να αναγκαστούν «να κλείσουν την μικροεπιχείρησή τους, ως αποτέλεσμα των έκτακτων μέτρων που σωστά ανακοινώνονται».

Τονίζοντας την ανάγκη να στηριχθούν, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, η ΟΒΣΑ διεκδικεί για τους αυτοαπασχολούμενους με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ τα εξής:

  • Απαλλαγή από τις τρέχουσες εισφορές για την προσωπική τους ασφάλιση για τους επόμενους 4 μήνες, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για το επόμενο 4μηνο.
  • Αμεση αναστολή των φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων για τους επόμενους 4 μήνες. Να μη χαθεί καμία ρύθμιση λόγω μη δυνατότητας αποπληρωμής των τρεχουσών δόσεων σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ΔΕΗ, άλλους λογαριασμούς.
  • Αμεση άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης, δεσμευμένων λογαριασμών, κατασχέσεων κ.λπ. σε βάρος τους. Να ανασταλούν πλειστηριασμοί αλλά και κάθε διακοπή ρεύματος, νερού κ.ο.κ.
  • Ενίσχυση με έκτακτο επίδομα, αναλογικό του επιδόματος ανεργίας, για όσες μέρες αναγκάζονται να κλείσουν τις μικροεπιχειρήσεις τους, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις περιπτώσεις εκείνων που το εισόδημά τους είναι το μοναδικό της οικογένειας.
  • Ενίσχυση με έκτακτο επίδομα για τις νέες μητέρες, ώστε να μην αναγκαστούν να επιστρέψουν άμεσα στην επιχείρησή τους.
  • Ενίσχυση με έκτακτο επίδομα για όσους κλείνουν αναγκαστικά τις επιχειρήσεις τους λόγω των γενικών μέτρων πρόληψης, όπως ιδιοκτήτες κυλικείων σε σχολεία, δημοτικών αναψυκτηρίων κ.λπ.
  • Απόδοση 13ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους ως ενίσχυση.
  • Αμεση επιβολή αφορολόγητου ορίου για εισοδήματα έως και 12.000 ευρώ το χρόνο και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ως απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να μην εκτιναχθούν για μία ακόμα φορά τα χρέη τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ