Σάββατο 14 Μάρτη 2020 - Κυριακή 15 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
4ΜΗΜΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ 2020
ΤΕΤΡΑΜΗΝΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Η διακίνηση του περασμένου Σαββατοκύριακου φανερώνει τις μεγάλες δυνατότητες

«Είναι η μόνη εφημερίδα που εκφράζει τα συμφέροντα του λαού και όχι των μεγαλοεπιχειρηματιών». Το σχόλιο αυτό ακούστηκε για τον «Ριζοσπάστη» από εργαζόμενη στην καρδιά της εργατούπολης της Ελευσίνας το περασμένο Σάββατο. Ηταν μία από τις εκατοντάδες περιοδείες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της μεγάλης πολιτικής εξόρμησης των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με την οποία εγκαινιάστηκε και η τετράμηνη εξόρμηση για την αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη», με σύνθημα «Οταν η αλήθεια είναι στα χέρια σου γίνεται δύναμη».

Από το πρωί του Σαββάτου τα κομματικά γραφεία σε όλη τη χώρα γέμιζαν με μέλη, φίλους και οπαδούς του Κόμματος, για να παραλάβουν τη χρέωση με τα αυξημένα πλάνα διακίνησης. Κι έτσι ξεκίνησε ένα πλατύ πολιτικό άνοιγμα, με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι και με την Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό και τις θέσεις του Κόμματος. Μια πολιτική παρέμβαση που «πάτησε» από τη μία στο καλό σχέδιο που είχαν επεξεργαστεί οι Οργανώσεις για να διακινηθεί ένας μεγάλος αριθμός φύλλων «Ριζοσπάστη» και από την άλλη στο μεγάλο ενδιαφέρον του εργατόκοσμου για την τοποθέτηση του ΚΚΕ στις εξελίξεις.

Αλλωστε τόσο για το ζήτημα του Προσφυγικού και τους ανταγωνισμούς, την κατάσταση στον Εβρο και τα νησιά, όσο και για την ανησυχητική εξάπλωση του κορονοϊού, ήταν χαρακτηριστικό και επαναλαμβανόμενο το ερώτημα από εργαζόμενους: «Το ΚΚΕ τι λέει για όλα αυτά;». Ενα ερώτημα που, εκτός από την ευρύτερη αναγνώριση και την εμπιστοσύνη στις θέσεις του Κόμματος, στάθηκε αφορμή για να ανοίξει μια πλούσια συζήτηση, να φωτιστεί η γνήσια ταξική αλήθεια, που δίνει δύναμη στην πάλη του λαού για να εμποδίσει τα χειρότερα, να συγκεντρώσει δυνάμεις και να περάσει στην αντεπίθεση.

Μάλιστα, οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για ένταση των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού, που δίνουν το «πράσινο φως» στην εργοδοσία για να ξεσαλώσει σε βάρος των εργαζομένων στο όνομα της «έκτακτης κατάστασης», βρήκαν τους κομμουνιστές, τους φίλους του Κόμματος «εν κινήσει» και ενώ η εξόρμηση ήταν σε πλήρη εξέλιξη σε τόπους δουλειάς και συνοικίες, μέσα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Φάνηκε επίσης στην πράξη ότι ακόμα και με προσαρμογές στην κομματική δραστηριότητα, όπως με την αναστολή εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων λόγω του κορονοϊού, ο καλός σχεδιασμός και καταμερισμός που θα υπηρετούν το αποφασιστικό άνοιγμα, το κλίμα άμιλλας και πανστρατιάς στη μάχη που δίνει το Κόμμα, μπορούν να συμβάλουν στο ξεπέρασμα εμποδίων.

Η μεγάλη αυτή εξόρμηση έδειξε ότι τα περιθώρια είναι πολύ μεγάλα για την αύξηση της διακίνησης είναι μεγάλα. Κι αυτό φαίνεται ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι σε ορισμένες περιοχές και χώρους υπήρξε ένα «κράτημα», μια επιφύλαξη από τις Οργανώσεις στο να μπουν πιο τολμηρά πλάνα διακίνησης. Ομως η πραγματικότητα διέψευσε τέτοιους φόβους.

Η προσπάθεια αυτή τώρα πρέπει να ενταθεί κι άλλο, ειδικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα αστικά επιτελεία και οι συμμαχίες τους προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα «συναίνεσης», να μην ακούγεται «κιχ» για τις αντεργατικές μεθοδεύσεις αλλά και για τη γύμνια του δημόσιου συστήματος Υγείας, που με την επιδημία αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο κάθε μέρα που περνάει. Τώρα είναι που δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή υποχώρηση: Για καθεμιά εκδήλωση ή συγκέντρωση που αναβάλλεται, να μπαίνει ακόμα πιο ψηλά ο πήχης του ανοίγματος. Και για κάθε κομματικό μέλος που αντιμετωπίζει δυσκολίες με τα παιδιά, τους ηλικιωμένους γονείς, τη δουλειά του ή άλλες απρόβλεπτες συνθήκες, να ριχνόμαστε ακόμα πιο αποφασιστικά στη μάχη, να μην υπάρχει κενό στη δράση μας.

Ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» αυτήν τη βδομάδα κυκλοφορεί με ένα πλούσιο αφιέρωμα στο καυτό θέμα των ημερών, με τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για το Προσφυγικό». Επίσης, με αρθρογραφία και ρεπορτάζ για τον κορονοϊό. Κυρίως, η Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις διεκδικήσεις γύρω από την αντιμετώπιση της νόσου πρέπει να αξιοποιηθεί για πλατιά συζήτηση σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά.

Συνεχίζουμε λοιπόν την τετράμηνη εξόρμηση, με παρακαταθήκη τη θετική μας προσπάθεια, που ανέδειξε δυνατότητες αλλά και δυσκολίες, με τις οποίες θα αναμετρηθούμε αποφασιστικά. Η δραστηριότητα αυτή θα κλιμακωθεί με εκδηλώσεις και αφιερώματα, με άμιλλα ανάμεσα στις Κομματικές Οργανώσεις, με μια πολύμορφη δραστηριότητα που θα αναδεικνύει την ανάγκη αύξησης της κυκλοφορίας σε σταθερή βάση και καλύτερης αξιοποίησης της εφημερίδας μας. Σε αυτό το καθήκον θα συμβάλλει και η ύλη της εφημερίδας μας με σχετική αρθρογραφία, ειδικά αφιερώματα, ανταποκρίσεις από την προσπάθεια βελτίωσης της διακίνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ