Σάββατο 14 Μάρτη 2020 - Κυριακή 15 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
4ΜΗΜΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ 2020
Σε ακόμα περισσότερους χώρους - σε πιο πολλούς εργαζόμενους και νεολαίους

Κύπρος
Κύπρος
Σε δεκάδες εργοστάσια, σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, στα μεγάλα εργοτάξια και σε δεκάδες μικροοικοδομές, σε καράβια, λιμάνια και πορθμεία, σε αμαξοστάσια και σταθμούς τρένων, σε γκαράζ και άλλες υπηρεσίες δήμων, στις τράπεζες και στον κλάδο Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, στα μεγάλα ξενοδοχεία και τα επισιτιστικά καταστήματα, στα εμπορικά κέντρα, σε αυτοαπασχολούμενους και πάμπολλους ακόμα χώρους δουλειάς μπήκε ο «Ριζοσπάστης» την περασμένη βδομάδα. Σε άλλους χώρους ήταν κάτι συνηθισμένο, όμως αυτήν τη φορά ήταν περισσότεροι οι εργάτες που τον πήραν, και σε άλλους χώρους, κυρίως του ιδιωτικού τομέα, μπήκε για πρώτη φορά, και μάλιστα με επιτυχία, προσπερνώντας τα εμπόδια της εργοδοσίας.

Μαζί με τον «Ριζοσπάστη» διακινήθηκε πλατιά και η ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό και τις θέσεις του Κόμματος, καλώντας τους εργαζόμενους να δουν τη μεγάλη εικόνα των ιμπεριαλιστικών παζαριών στις πλάτες των ξεριζωμένων, τον μεγάλο ένοχο για αυτήν την κατάσταση, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.

Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια της ΚΟ Αττικής, οι Τομεακές Οργανώσεις που αναλογικά βρέθηκαν πιο μπροστά είναι οι εξής: Πειραιάς, ΟΤΑ - Δημόσια Διοίκηση, Περιστέρι - Νοτιοδυτική Αττική, Βορειοδυτική Αττική, ΕΒΕ, Νότιες Συνοικίες και Μεσογείων - Λαυρεωτικής.

Λάρισα
Λάρισα
Στην Κεντρική Μακεδονία, ακόμα και τα «αυξημένα πλάνα» αποδείχτηκαν μικρά σε Οργανώσεις όπως της Βιομηχανίας και των Εκπαιδευτικών. Στη Μυτιλήνη η πανεξόρμηση αξιοποιήθηκε για να φτάσει ακόμα πιο πλατιά στο λαό του νησιού η φωνή του ΚΚΕ, σε συνθήκες που οι θέσεις του Κόμματος για το Προσφυγικό, το κάλεσμα πάλης ενάντια στις αντιδραστικές συμφωνίες εγκλωβισμού επιβεβαιώνονται πια περίτρανα. Στη Δυτική Μακεδονία οι Οργανώσεις αξιοποίησαν την αρθρογραφία του φύλλου για την απολιγνιτοποίηση και τις «πράσινες» μπίζνες, τις επιπτώσεις που έχει αυτή η κατεύθυνση των μονοπωλίων στα εργασιακά δικαιώματα και στο «φάντασμα» της αναδουλειάς που αντικρίζουν οι κάτοικοι. Στη Θεσσαλία η Οργάνωση έδωσε το 100% του αυξημένου πλάνου της, με τις περισσότερες ΚΟΒ να έχουν πιάσει το πλάνο τους μέσα στο Σαββατοκύριακο.

«Να διαβάσουμε τι λέει το ΚΚΕ»: Αυτή η φράση ακουγόταν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στις πλατείες και τους δρόμους όλης της χώρας το πρωί του Σαββάτου, εκεί που περαστικοί κοντοστέκονταν και άνοιγαν τη συζήτηση με τα συνεργεία του Κόμματος.

Δεν ήταν λίγες οι ΚΟΒ μάλιστα που από τις πρώτες ώρες της εξόρμησης έμειναν χωρίς φύλλα, αφού αυτά έγιναν ανάρπαστα, όπως στα νότια προάστια της Αττικής, στον Πειραιά, αλλά και στην Ελευσίνα, στο Ζεφύρι και αλλού. Αλλες Οργανώσεις όπως οι ΚΟ Ναυτεργατών της Αττικής σε ζεστό και συντροφικό κλίμα συνδύασαν την πρώτη μέρα της εξόρμησης με ένα μικρό γλέντι, συζητώντας με φίλους και οπαδούς τους στόχους της πανεξόρμησης, κάνοντας έναν «απολογισμό» της πρώτης επιτυχημένης μέρας, με τον «Ριζοσπάστη» να φτάνει σε βαπόρια της ακτοπλοΐας και φορτηγά στα λιμάνια και τα πορθμεία.


Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη

Πτολεμαΐδα
Πτολεμαΐδα

Μεσόγεια
Μεσόγεια

Κοζάνη: Στο εργοστάσιο της ΔΕΗ
Κοζάνη: Στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Συγκέντρωση σε εργοτάξιο στην Αττική στο πλαίσιο της πανεξόρμησης
Συγκέντρωση σε εργοτάξιο στην Αττική στο πλαίσιο της πανεξόρμησης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ