Τρίτη 8 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ
Αποφασισμένοι συνεχίζουν τον αγώνα για να μη μείνουν στον δρόμο

«Απέλυσαν» συμβολικά χτες τον «ειδικό εκκαθαριστή» οι εργαζόμενοι, ενώ προετοιμάζουν την απεργία της Πέμπτης και την κάθοδο στην Αθήνα

Την αποφασιστικότητά τους να μη δεχτούν τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για κλείσιμο του εργοστασίου, με απόλυση όλων των εργαζομένων και ξεσπίτωμα των περίπου 300 οικογενειών που μένουν στους οικισμούς, διατράνωσαν αντιπροσωπείες Σωματείων και εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στον «ειδικό εκκαθαριστή», στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα.

«Η τελευταία μας κουβέντα είναι ότι: Δεν θα μας βγάλετε από τις εργασίες μας», ήταν το μήνυμα που έστειλαν για μία ακόμη φορά, τονίζοντας ξεκάθαρα ότι ενωμένοι και με συσπείρωση στα Σωματεία τους θα δώσουν συνέχεια στον αγώνα για διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων και του μόχθου τους. Ευχαρίστησαν τα σωματεία, τους φορείς και όλους τους εργαζόμενους της χώρας για την πλατιά αλληλεγγύη και ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για τις επόμενες κινητοποιήσεις, όπως η απεργία και η μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 10 Φλεβάρη στο υπουργείο Οικονομικών και το μαζικό συλλαλητήριο - σύσκεψη φορέων την Κυριακή 13 Φλεβάρη στον οικισμό του εργοστασίου της Λάρυμνας.

Στο πλαίσιο της χτεσινής κινητοποίησης η αντιπροσωπεία των Σωματείων κάλεσε τον ειδικό διαχειριστή, που έχει αναλάβει τη διαδικασία εκκαθάρισης, να μην τολμήσει να προχωρήσει στην κοινοποίηση των απολύσεων, ενώ σε μια συμβολική κίνηση, του επέδωσε και το ...εξώδικο απόλυσής του από τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων και συνδικάτων της Αθήνας.

«Είμαστε πολλοί και έχουμε το δίκιο. Θα νικήσουμε»

Εξω από τα κεντρικά γραφεία της ΛΑΡΚΟ, ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «μετά από 24 μήνες εφαρμογής των εγκληματικών σχεδιασμών της κυβέρνησης, η ΛΑΡΚΟ παραμένει ανοιχτή χάρη στους αγώνες των εργαζομένων» και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση την ήθελε κλειστή, να πετάξει τους εργαζόμενους στον δρόμο και να την ρημάξει. Αυτό που ανακοίνωσαν να το πάρουν πίσω. Δεν φεύγουμε από τις δουλειές και τα σπίτια μας. Θα αγωνιστούμε και θα νικήσουμε».

«Είμαστε πολλοί και έχουμε το δίκιο. Θα νικήσουμε», ήταν το μήνυμα του Δημήτρη Καραγιάννη, προέδρου της ΟΜΕ και μέλους της διοίκησης του Σωματείου στα Μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ στον Αγιο Ιωάννη Βοιωτίας.

«Οχι στην προσπάθεια διάσπασης που επιχειρεί η κυβέρνηση. `Η όλοι μέσα ή όλοι μαζί έξω», τόνισε ο Ανδρέας Κορέντζελος, γραμματέας του επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας.

«Θέλουμε δουλειά και όχι επιδόματα και κοινωφελή προγράμματα», σημείωσε ο Γιώργος Σελεβάκος, από το Σωματείο Εργαζομένων στα Μεταλλεία της Εύβοιας.

Κάλεσμα συνέχισης του αγώνα και καταδίκης των σχεδιασμών και προτάσεων της κυβέρνησης απηύθυνε ο Κώστας Σαμαράς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην έδρα της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα. Μάλιστα, αμέσως μετά την κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι στην έδρα της ΛΑΡΚΟ προχώρησαν σε Γενική Συνέλευση, όπου ομόφωνα αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Την αλληλεγγύη ολόκληρης της εργατικής τάξης μετέφερε στον χαιρετισμό του ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου και τη στήριξη των συνδικάτων σε όποια αγωνιστική κινητοποίηση αποφασίσουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ εξέφρασε ο Βάλσαμος Συρίγος, γγ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Το ΚΚΕ στο πλευρό τους

Τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης που της βάζει λουκέτο, απολύει τους εργαζόμενους και τους πετάει έξω από τα σπίτια τους, εξέφρασε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, που συμμετείχε στην κινητοποίηση, τονίζοντας παράλληλα ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, όπως και στην COSCO, έχει γενικότερη σημασία.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μαρίνος ανέφερε στον χαιρετισμό του: «Για άλλη μία φορά το ΚΚΕ θέλει να τονίσει ότι όπως όλη την προηγούμενη περίοδο έτσι και σήμερα, σε μία κρίσιμη στιγμή, είναι μαζί σας με όλες του τις δυνάμεις. Στο πλευρό σας για να μην περάσει αυτό το εγκληματικό σχέδιο να κλείσει το εργοστάσιο ή να πουληθεί στα μεγάλα συμφέροντα και να πετάξουν στον δρόμο τους εργαζόμενους. Ο αγώνας σας έχει μεγάλη και γενικότερη σημασία. Δίνει την απάντηση των εργατών της περιοχής για να σταματήσουν αυτά τα εγκληματικά σχέδια. Εχετε αποδείξει μέσα σε αυτόν τον πολύμηνο αγώνα τις αντοχές σας, τη δύναμή σας, γι' αυτό με την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, που εκφράστηκε και το πρωί στον μεγάλο αγώνα των εργαζομένων της COSCO, θα προχωρήσουμε μπροστά για να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Να μην κλείσει το εργοστάσιο. Καλή δύναμη σε όλους».

Οι αντιπροσωπείες των σωματείων της ΛΑΡΚΟ συναντήθηκαν χθες με τον τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ν.Ανδρουλάκη, μεταφέροντάς τους τους τις «κόκκινες γραμμές» των εργαζομένων, για να για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της επιχείρησης και όλων των θέσεων εργασίας.

Συνέχεια με δυναμικές κινητοποιήσεις

Σε συνέχιση του αγώνα με νέες δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ. Συγκεκριμένα:

Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, στις 5 μ.μ. από τον κόμβο Μαρτίνου θα ξεκινήσουν αυτοκινητοπορείες στα χωριά και στις πόλεις της περιοχής. «Θα ξεσηκώσουμε και τις πέτρες», σημειώνει το Σωματείο.

Την Πέμπτη 10/2 οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Εκεί σε συνεννόηση με άλλους εργασιακούς χώρους που είναι στον δρόμο αυτήν την περίοδο θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη Τύπου.

Την Κυριακή 13/2, στις 10.30 π.μ. ανοιχτή σύσκεψη στον κινηματογράφο «Ιλιον», η οποία αναμένεται να πάρει τον χαρακτήρα παλλαϊκού συλλαλητηρίου στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ