Τρίτη 8 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Μαζική μαχητική απάντηση στις απολύσεις και στο ξήλωμα δικαιωμάτων

Με μεγάλη συμμετοχή η συναυλία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στα «Πετρέλαια»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Καβάλας το περασμένο Σάββατο η συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη την οποία διοργάνωσαν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής, ώστε να εκφραστεί αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας».

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές, οικογένειες με τα παιδιά τους, συνταξιούχοι και αγρότες, γέμισαν την πλατεία Ελευθερίας και ενώνοντας τις φωνές τους με τους σπουδαίους καλλιτέχνες τραγούδησαν αγαπημένα έντεχνα και λαϊκά τραγούδια, όπως και τραγούδια του αγώνα. Εξέφρασαν έτσι για μια ακόμα φορά τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους στα «Πετρέλαια Καβάλας», που δίνουν πολύμηνο αγώνα ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας της «Energean» με τις πλάτες κυβέρνησης και αστικού κράτους, που έφτασαν να απολύσουν εκδικητικά όλο το ΔΣ του Σωματείου.

Το πρόγραμμα άνοιξε η Ρίτα Αντωνοπούλου, η οποία ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους και έστειλε το δικό της μήνυμα συμπαράστασης: «Η μουσική - το ξέρετε καλά, ζείτε σε αυτόν τον τόπο - ήταν πάντα δίπλα στον άνθρωπο, πάντα δίπλα στην πορεία του και δίπλα σε όλους τους αγώνες του και ό,τι έχει κατακτήσει. Γι' αυτό και είμαστε εμείς εδώ να υπερασπιστούμε αυτήν τη μουσική, αυτήν την τέχνη, τον δικό σας δίκαιο αγώνα».


Συγκλονιστική ήταν η στιγμή κατά την οποία κατέβηκε από την σκηνή και ενώθηκε με το πλήθος, τραγουδώντας μαζί δυνατά τους στίχους από τον «Μικρόκοσμο», ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της συναυλίας μεταξύ των τραγουδιών ακούγονταν στην πλατεία Ελευθερίας τα συνθήματα των εργαζομένων, όπως: «"Kavala Oil" - εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά!» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά!».

Νωρίτερα απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων KAVALA OIL «Το Βαρέλι», Μανώλης Κελαϊδάκης. Ευχαρίστησε τόσο τους καλλιτέχνες, που άμεσα αποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση των σωματείων, όσο και τους εκατοντάδες που βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, και τόνισε πως η μαζική τους παρουσία «δείχνει ότι σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας», πως η συσπείρωση δεκάδων σωματείων και φορέων δίνει ώθηση και δείχνει «τον δρόμο του αγώνα, της διεκδίκησης, της υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων».

Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι στο σαφές μήνυμα που στέλνει η εταιρεία - που σε νέο της τελεσίγραφο καλεί τους εργαζόμενους να επιστρέψουν μέχρι τις 7 Φλεβάρη στη δουλειά και να αποποιηθούν το Σωματείο τους - σαφής είναι και η απάντηση των εργαζομένων μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις: «Κανένας εργαζόμενος μόνος του, κανένας απολυμένος μόνος του, συνεχίζουμε τον δρόμο του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση!».

«Από τον καναπέ δεν κερδίζουμε τίποτα, ήρθε η ώρα στους δρόμους ενώνοντας τη φωνή μας οι εργαζόμενοι να βροντοφωνάξουμε "στοπ, τέλος!". Οπως σε εμάς, όπως στη ΛΑΡΚΟ, όπως σε όλα αυτά τα σωματεία όπου διαδραματίζονται οι "προθέσεις για εκσυγχρονισμό", ήρθε η ώρα να ακούσουν το μεγάλο "όχι". Φτάνει πια στις πλάτες μας να θησαυρίζουν οι εταιρείες και να μη λογαριάζουν τις οικογένειές μας, να τις μετράνε σαν νούμερα».

Στα δεκάδες σωματεία και μαζικούς φορείς που στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας» προστέθηκε και η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Καβάλας, που έστειλε μήνυμα συμπαράστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ