Τρίτη 8 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να η αλήθεια για τη συμμετοχή στην απεργία

Απάντηση στα ξεδιάντροπα ψεύδη της εργοδοσίας

Κανένας για δουλειά!
Κανένας για δουλειά!
Σύμφωνα με συγκεκριμένα στοιχεία του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, στους 2.200 εργαζόμενους, δεν ξεπέρασαν τους 50 αυτοί που πήγαν για δουλειά. «Αυτό δείχνει ποιοι έχουν τη δύναμη. Ποιοι γύρισαν την πλάτη σε ποιους. Παραμένουμε εδώ. Συνεχίζουμε. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Απλά επειδή σε όλους αυτούς που βγαίνουν και μιλάνε αρέσουν οι αριθμοί, η απάντηση είναι εδώ. Να γυρίσουν οι κάμερες και να δουν πού είναι οι εργαζόμενοι. Να δουν ότι είναι ανοιχτή η πύλη και πόσοι είμαστε εδώ και ότι μια χούφτα άνθρωποι είναι μέσα. Αυτή είναι η αλήθεια, ό,τι και να παίξουν, ό,τι και να προπαγανδίζουν, ό,τι και να βγάλουν».

Τα παραπάνω λόγια του πρόεδρου του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ Μάρκου Μπεκρή κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης ήταν η «πληρωμένη απάντηση» των εργαζομένων στην εργοδοσία.

Κι αυτά τα επιβεβαίωνε η ίδια η εικόνα που επικρατούσε έξω από την πύλη του λιμανιού, όπου όλος ο χώρος είχε πλημμυρίσει από τα πορτοκαλί μπουφάν των εργαζομένων της COSCO, που έδιναν με αποφασιστικότητα τη μάχη της απεργίας, κουρελιάζοντας τρομοκρατία και καταστολή.

Η εικόνα αυτή ήταν και η απάντηση στα ξεδιάντροπα ψέματα που επιστράτευσε η εργοδοσία της COSCO, σε ενημερωτικό e-mail που έστελνε στους πελάτες της και το οποίο αποκάλυψε ο 902.gr.

Στο μήνυμα η εργοδοσία ανέφερε πως «από το πρωί μερικοί διαδηλωτές έχουν αποκλείσει παράνομα την πύλη της προβλήτας, καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση στους υπαλλήλους μας».

Τα παραπάνω γράφονταν τη στιγμή που η πύλη ήταν ανοιχτή, ενώ υπήρχε ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, επομένως όποιος εργάτης ήθελε θα μπορούσε να μπει για να δουλέψει, κάτι που βέβαια δεν έγινε, διαλύοντας κάθε ισχυρισμό περί «μειοψηφιών» που «κλείνουν το λιμάνι». Η αλήθεια λοιπόν και χτες ήταν ότι μια «μειοψηφία» αστυνομικών και μπράβων κρατούσε το λιμάνι «ανοιχτό», αλλά οι εργάτες τούς γυρνούσαν την πλάτη και δεν μπήκε κανένας για δουλειά.

Ο πραγματικός λόγος συνεπώς που η προβλήτα λειτουργούσε «με 3 συνεργεία και πολύ περιορισμένους πόρους», όπως αναφερόταν στο παραπάνω μήνυμα της εργοδοσίας, ήταν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργατών συμμετείχε στην απεργία, και όχι φυσικά επειδή κάποιοι «διαδηλωτές» τούς εμποδίζουν.

Παρακάτω η εργοδοσία ομολογούσε ότι πιέζει την Αστυνομία και το Λιμενικό να καταστείλουν την απεργία:

«Δεδομένου ότι βρίσκονται έξω από την προβλήτα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να ενημερώνουμε τις αρχές και να περιμένουμε/πιέζουμε για τις ενέργειές τους», αναφερόταν χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ