Τρίτη 16 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καλώς σε βρήκαμε εργατιά της Αθήνας!

Συνδικάτα της Αττικής υποδέχτηκαν τους απεργούς της ΛΑΡΚΟ

«Ευχαριστούμε τα συνδικάτα της Αθήνας, όλης της χώρας, μας έχετε κρατήσει όρθιους», ακουγόταν από τα μεγάφωνα του άσπρου βαν που προπορευόταν της πορείας, την ώρα που συνδικάτα της Αθήνας υποδέχονταν τους απεργούς της ΛΑΡΚΟ. Οι προσυγκεντρώσεις στην Ομόνοια, στην Κλαυθμώνος, στην Παλιά Βουλή και καθώς ανηφόριζε το συλλαλητήριο προς την πλατεία Συντάγματος ενώνονταν η μία με την άλλη, δημιουργώντας ένα μαχητικό ποτάμι ταξικής αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα που δίνουν κοντά δύο χρόνια οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ήδη νικητές.

Πρώτος σταθμός η πλατεία Ομονοίας, εκεί που κατέφθασαν τα πούλμαν των απεργών της ΛΑΡΚΟ. Στην υποδοχή συνδικάτα από το Φάρμακο, την Ενέργεια, τους μεταλλωρύχους, τα Τρόφιμα, τους συνταξιούχους, φορείς της Α' Αθήνας κ.λπ. Η πορεία ξεκινά και από τα μεγάφωνα ακούγεται: «Θα κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή», «Ψηλά τα πανό!». Πλάι στα πανό των σωματείων της ΛΑΡΚΟ δεσπόζει αυτό των συναδέλφων τους από την Αθήνα, που τους στηρίζει ανελλιπώς όλους αυτούς τους μήνες, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις αυτοαπασχολούμενων τους υποδέχονται με χειροκροτήματα. Φοιτητές με πανό των φοιτητικών συλλόγων ανάβουν κόκκινα καπνογόνα, ενώνονται κι αυτοί μαζί τους. Μηνύματα αγώνα ακούγονται και πάλι από τα μεγάφωνα. «Δεν θα μας ξεριζώσετε από τον τόπο μας. Μην τολμήσει η κυβέρνηση να ξεπουλήσει τη ΛΑΡΚΟ, μην τολμήσει να κάνει απολύσεις».


Λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω το ποτάμι μεγαλώνει, καθώς ενώνεται στην πορεία η προσυγκέντρωση στην Παλιά Βουλή. Πάλι χειροκροτήματα, πάλι συνθήματα στήριξης του αγώνα. «Καλώς σας βρήκαμε, εργατιά της Αθήνας. Ευχαριστούμε. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη. Συνεχίζουμε», φώναζαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Ολοι μαζί φτάνουν στο Σύνταγμα, όπου τους υποδέχονται σωματεία του Πειραιά, όπως οι λιμενεργάτες της COSCO, το Εργατικό Κέντρο κ.ά.

Η εξέδρα έχει στηθεί στην κάτω μεριά της πλατείας. Το ποτάμι των απεργών και των συνδικάτων της Αττικής βροντοφωνάζει «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ!».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ