Τρίτη 16 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «TASTY»
24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 18 Νοέμβρη

Ανάμεσα στις διεκδικήσεις η υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με αυξήσεις και η κατάργηση των δουλεμπορικών

Σε απεργία την Πέμπτη 18 Νοέμβρη προχωρούν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Tasty», με απόφαση του επιχειρησιακού σωματείου τους και μετά τις μαζικές Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποίησαν. Αιτήματα αιχμής είναι: Υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση των «δουλεμπορικών» μορφών εργασίας («Addeco»), ενσωμάτωση των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων στην εταιρεία. Για την επιτυχία της απεργίας το σωματείο καλεί σε ενίσχυση των απεργιακών φρουρών σε όλες τις βάρδιες και σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέσα από αποφάσεις νέων μαζικών συνελεύσεων.

Οπως αναφέρει το σωματείο, η εργοδοσία, στον αντίποδα των εργατικών διεκδικήσεων, προτείνει αυξήσεις - ψίχουλα, με το γνωστό τέχνασμα των «αξιολογήσεων», και απορρίπτει την κατάργηση των εργολαβικών μορφών εργασίας. Στελέχη της εταιρείας προκλητικά «επικαλέστηκαν για μια ακόμη φορά τη δικαιολογία ότι είμαστε το δεύτερο πιο "ακριβό" εργοστάσιο της Ευρώπης, καθώς και ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που πληρώνονται κανονικά, γιατί σε άλλες εταιρείες έχουν γίνει μειώσεις μισθών».

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν να υπογράψουν σύμβαση με αυξήσεις εδώ και 12 χρόνια (!), ενώ, όπως αναδεικνύει το σωματείο, δυο χρόνια τώρα δουλεύουν μέσα στην πανδημία σε απαράδεκτες συνθήκες.

Το σωματείο εκτός από τα παραπάνω διεκδικεί κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας, πενθήμερο - οκτάωρο για όλους (Δευτέρα - Παρασκευή), έξτρα αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης. Κατάργηση του καθεστώτος των «αξιολογήσεων» των εργαζομένων. Επαναφορά παροχής κιβωτίου μηνός προϊόντων. Αύξηση των δωροεπιταγών στα 120 ευρώ. Ανακαίνιση λειτουργικών χώρων της εταιρείας (αναβάθμιση των κυλικείων, καπνιστηρίων, τουαλετών, αποδυτηρίων). Επαναφορά των τριετιών όλων των εργαζομένων. Αναβάθμιση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ