Τρίτη 16 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ COSCO ΕΝΕΔΕΠ
Κλιμακώνουμε για υπογραφή ΣΣΕ, δεν χαρίζουμε σε κανέναν τους αγώνες μας

Πρόκληση για τους εργαζόμενους η κωμωδία με πρωταγωνιστές την εργοδοσία και τους κολαούζους της

«Συσπείρωση γύρω από το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ. Κλιμακώνουμε τη δράση μας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για κατοχύρωση των κατακτήσεών μας. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν τους αγώνες μας, τις κατακτήσεις. Συνεχίζουμε μαζικά, ενωμένοι μια γροθιά». Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά, το σωματείο των εργαζομένων στην COSCO που έδωσε τον μεγάλο 7ήμερο απεργιακό αγώνα πριν από μερικές μέρες, στριμώχνοντας εργοδοσία και κυβέρνηση.

Οπως αναφέρει, «είμαστε ήδη Νικητές. Κατορθώσαμε να κερδίσουμε μέτρα που βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής και εργασίας μέσα στο λιμάνι».

«Κατορθώσαμε να μην είμαστε απλά αναλώσιμα μιας μηχανής που αυγατίζει τα κέρδη της εργοδοσίας, ένα απλό χτύπημα μιας κάρτας σε μια πύλη λιμανιού.

Κατακτήσαμε να γίνουμε μια γροθιά, να προτάξουμε τις δικές μας ανάγκες, να μπορούμε να γυρνάμε πίσω στα παιδιά μας, όπως φεύγουμε κάθε φορά από το σπίτι. Να τα κοιτάζουμε στα μάτια με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια γι' αυτό που έχουμε κατορθώσει.

Κλιμακώνουμε τη δράση μας, για την υπογραφή ΣΣΕ, με βάση την απόφαση της μαζικής συνέλευσής μας της Παρασκευής 5 Νοέμβρη. Ολοι μαζί συζητήσαμε, προτείναμε, καταλήξαμε στην πρόταση για ΣΣΕ, την οποία ήδη έχουμε καταθέσει για διαπραγμάτευση προς την εργοδοσία».

Θυμίζει ότι το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ είναι το μόνο που με συνέπεια διεκδικεί σταθερά την υπογραφή μιας ΣΣΕ που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις - ασφαλείς συνθήκες εργασίας και δίκαιες αμοιβές για όλους τους εργαζόμενους στο ΣΕΜΠΟ.

Και, κάνοντας αναφορά στο εργοδοτικό μόρφωμα - «συνδικάτο» που έχει στήσει η διοίκηση στις προβλήτες, σημειώνει τα ...«θαύματα» και τα «μαγικά κόλπα» που κάνει μαζί με τους εργολάβους. Εξηγεί ότι αυτές οι δυνάμεις μπορούν «ως διά μαγείας να μετατρέπουν τα 30 άτομα μιας παρέας σε ένα μεζεδοπωλείο σε 450 άτομα Γενικής Συνέλευσης». Οτι «ξαφνικά, 2 μέρες πριν ξεκινήσει μια διαδικασία - ανέκδοτο, που ονομάζει "εκλογές", το εργοδοτικό Συνδικάτο μοιράζει "λαγούς και πετραχήλια", αυξήσεις, προσλήψεις, μονιμοποιήσεις... δαπάνες για κάρτες, δαπάνες για βελτίωση συνθηκών και υποδομών κ.λπ., κ.λπ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ που έτρεμαν ακόμα και να σκεφτούν μήπως διαβάσουν τη σκέψη τους τα αφεντικά τους».

«Πρόκειται για θαύμα...», σχολιάζει η ΕΝΕΔΕΠ, «ξαφνικά οι του εργοδοτικού Σωματείου σταμάτησαν να παπαγαλίζουν και να κινδυνολογούν ότι ..."θα φύγει ο Κινέζος" ΚΑΙ ότι "θα χάσουν τη δουλειά τους οι εργολάβοι".

...ότι "θα χάσουμε τη δουλειά μας οι εργαζόμενοι και θα φέρουν άλλους ...φτηνούς στη θέση μας" - ΟΛΑ ΑΥΤΑ δηλαδή που υποκριτικά υποστήριζαν και με τα οποία εκφόβιζαν επί χρόνια ΟΛΟ το εργατικό δυναμικό στο λιμάνι...

...Ξαφνικά θυμήθηκαν να αντιγράψουν μέρος από τις προτάσεις του Σωματείου μας, των Γενικών Συνελεύσεών μας. Είναι αυτοί που μας ξεπούλησαν πριν 3 χρόνια, που σαν τα ποντίκια έτρεχαν μέσα στα γραφεία των αφεντικών τους, να υπογράψουν μια εξευτελιστική ΣΣΕ, κόντρα στους αγώνες που έχουμε δώσει τόσα χρόνια, κόντρα στις δικές μας ανάγκες... με βάση αυτή τη ΣΣΕ, έχουν διαλύσει τα δικά μας κορμιά, δεν θα ξαναδούμε τον συνάδελφό μας...

...Τώρα ετοιμάζουν να βάλουν κάλπη μέσα στο υπουργείο, μέσα στο Λιμενικό, ακόμη και στην Κίνα θα φτάσουν, ώστε να ψηφίζουν οι εργάτες με την ευλογία του υπ. Ναυτιλίας, του Λιμενικού και της COSCO. Η προσπάθεια νοθείας, εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας εργαζόμενους με τις πλάτες της κυβέρνησης, θα πέσει στο κενό. Η υπονόμευση του αγώνα μας αποτελεί υπόθεση όλων των εργαζομένων, που με έμπρακτη αλληλεγγύη στάθηκαν δίπλα στη μάχη που δώσαμε όλο αυτό το διάστημα».

Η ΕΝΕΔΕΠ θυμίζει ότι με τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο λιμάνι που κράτησε 7 μέρες, κατάφεραν να σπάσουν την άκαμπτη άρνηση της COSCΟ και να συνομιλήσει απευθείας μαζί τους, να αποδεχτεί τα δίκαια αιτήματά τους, να δεσμευτεί για άμεση ικανοποίηση.

Προσθέτει ότι «όλοι αυτοί που σαμποτάριζαν και καθυστερούσαν με κάθε τρόπο (μέχρι και τον ...ΣΕΒ έβαλαν μπροστάρη) την ένταξη των συναδέλφων μας του εργατικού προσωπικού στα ΒΑΕ, τώρα που το Σωματείο μας κατάφερε - εξασφάλισε την οριστική και θετική επίλυση του ζητήματος (ΚΑΙ για την ένταξη ΚΑΙ για την αναδρομικότητα!), τώρα ξαφνικά ...ανακάλυψαν ότι είναι σύμφωνοι με τα ΒΑΕ.

Το μοναδικό θαύμα που δεν μπόρεσαν να κάνουν (προφανώς αυτό υπερβαίνει κάθε δυνατότητά τους - τη φύση τους) είναι να εγκαταλείψουν επιτέλους το πελατειακό καθεστώς αναξιοπρέπειας, το σύστημα εξυπηρετήσεων και διαχωρισμών, το νταραβέρι... με τα οποία αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους στο λιμάνι!».

Οπως αναφέρει η ΕΝΕΔΕΠ, «αυτή η κωμωδία με πρωταγωνιστές την εργοδοσία και τους κολαούζους της, που αυτοαποκαλούνται "Συνδικάτο", αποτελεί προσβολή προς όλους εμάς».

Και καλώντας όλους τους εργαζόμενους να προστατεύσουν αποφασιστικά τις κατακτήσεις τους, σημειώνει: «Μαζικοποιούμε και δυναμώνουμε ακόμα περισσότερο το αυθεντικό - αντιπροσωπευτικό και έντιμο Σωματείο του λιμανιού, την ΕΝΕΔΕΠ.

Δίνουμε τον μεγάλο και ωραίο αγώνα για την ΣΣΕ που δικαιούμαστε και μας αξίζει.

Για ένα συγκροτημένο και πλήρες πλέγμα εργασιακών δικαιωμάτων που θα λειτουργεί εξίσου για τον καθένα μας.

Για όλους τους εργαζόμενους στο ΣΕΜΠΟ! Χωρίς διακρίσεις και χωρίς διαχωρισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ