Τρίτη 16 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα η στάση εργασίας και η κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας

Κινητοποίηση για διανομείς και εργαζόμενους στον Επισιτισμό, διεκδικώντας μέτρα προστασίας και ασφαλιστικά δικαιώματα

Από την πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση
Από την πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση
Στάση εργασίας (1 μ.μ. - 5 μ.μ.) και συγκέντρωση στις 2 μ.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν σήμερα διανομείς και εργαζόμενοι στην εστίαση, με απόφαση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Την ώρα της συγκέντρωσης έχει καθοριστεί συνάντηση με το υπουργείο και τον ΕΦΚΑ για μέτρα προστασίας και ασφαλιστικά δικαιώματα, μετά την απεργία του κλάδου που πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοέμβρη, με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων από τις πλατφόρμες «e-food» και «Wolt».

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και το νεοσυσταθέν επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων «e-food» στην Αττική.

Την ανάγκη για μέτρα προστασίας επιβάλλουν τα ίδια τα γεγονότα, τα πρόσφατα θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα» διανομέα στη Θεσσαλονίκη, σερβιτόρου στην Αθήνα, ο σοβαρός τραυματισμός διανομέα στον Βόλο.

«Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και βάζουμε καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή μας, εφόσον ακόμα και τα πιο βασικά και αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφάλειας οι εταιρείες και η εκάστοτε κυβέρνηση τα έχουν φορτώσει στις πλάτες μας με τη γνωστή καραμέλα της "ατομικής ευθύνης"», σημειώνει το Συνδικάτο.

Και στη συνάντηση θα απαιτήσει να καθοριστούν «συγκεκριμένα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας που πρέπει να παρέχουν οι εργοδότες προς τους διανομείς και δεύτερον να τεθούν πιο συγκεκριμένα τα αιτήματα για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και την κάλυψη των ασφαλιστικών δικαιωμάτων σε όλους τους διανομείς ανεξάρτητα από τη μορφή απασχόλησης (επιδόματα ασθενείας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κάλυψη εργατικών ατυχημάτων κ.λπ.)».

Τα δικά, του ειδικά αιτήματα προβάλλει το επιχειρησιακό Σωματείο της «e-food», καλώντας τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στις γραμμές του: Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ). Κατάργηση της τηλεργασίας. Επιστροφή όλων των συναδέλφων στα γραφεία, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με αποκλειστική επιβάρυνση της εταιρείας. Για όσο διαρκεί το καθεστώς της τηλεργασίας, να καταβάλλεται στους τηλεργαζόμενους επίδομα, το οποίο να καλύπτει όλο το κόστος της εργασίας από το σπίτι (ρεύμα, ίντερνετ). Κατάργηση του auto-answer στις κλήσεις για τα τηλεφωνικά κέντρα. Αύξηση του διαλείμματος σε δύο 15λεπτα και ένα 30λεπτο. Επίδομα για εργασία σε οθόνη και με ακουστικά.

Στη Θεσσαλονίκη

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., για τους εργαζόμενους του κλάδου στον χώρο ευθύνης του, προκήρυξε για σήμερα το Συνδικάτο Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, με αφορμή την έξαρση των εργατικών «ατυχημάτων» και τις συνθήκες που διαμορφώνονται στους χώρους δουλειάς.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων της «e-food» έξω από το ΕΚΘ και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία, δηλώνοντας έμπρακτα τη στήριξη και τη συμπόρευση των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης με το Συνδικάτο Επισιτισμού της Αθήνας και το Σωματείο της «e-food» Αττικής που θα βρίσκονται σε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ