ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ
Στην Ολομέλεια η αντιπαράθεση, «εκτός κάδρου» το άθλιο θεσμικό πλαίσιο
Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

INTIME NEWS

Με την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, συνεχίζεται σήμερα η αντιπαράθεση για την υπόθεση των υποκλοπών ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αφήνοντας ταυτόχρονα όλοι μαζί σκόπιμα στο απυρόβλητο το πραγματικό σκάνδαλο που μόνο το ΚΚΕ έχει αναδείξει από την αρχή. Δηλαδή, όλο το άθλιο πλέγμα κοινοτικών Οδηγιών, νόμων και διακρατικών συμφωνιών, το οποίο έχουν συνδιαμορφώσει και διαφυλάττουν ως «ιερό και όσιο», γιατί ενισχύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς σε βάρος των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων, γενικεύει το «φακέλωμα» και θωρακίζει την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ.

Αλλωστε, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θ. Δεμίρης, πριν δύο 24ωρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής επιβεβαίωσε με τον πιο κυνικό τρόπο ότι «ουδείς εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις»!

Τη Δευτέρα θα γίνει εκ νέου σύγκληση της Ολομέλειας για να αποφασίσει επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ την Τετάρτη αναμένεται ξανά συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου θα κληθούν πρόσωπα που εμπλέκονται με τις υποκλοπές.

Θυμίζουμε πως το ΚΚΕ με γραπτό αίτημά του προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έχει ζητήσει από την περασμένη βδομάδα την άμεση συνεδρίασή της, όπου εκτός από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ, να κληθούν ο καθαιρεθείς διοικητής της ΕΥΠ Π. Κοντολέων, η αρμόδια για την ΕΥΠ Εισαγγελέας Εφετών Β. Βλάχου, ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμος, καθώς και όποιος άλλος κριθεί αναγκαίο να κληθεί. Παράλληλα έχει ζητήσει να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και να διερευνηθούν σε βάθος οι υποθέσεις τόσο του Ανδρουλάκη και των δημοσιογράφων όσο και η υπόθεση έξι χρόνων από την παρακολούθηση των γραφείων της ΚΕ του ΚΚΕ. Από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ συμφώνησε στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις παραπάνω υποθέσεις.

Οι κοκορομαχίες καλά κρατούν

Χτες, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, είπε ότι «ασφαλώς και η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί κάποιον βουλευτή και πολιτικό μέσα από νόμιμες διαδικασίες» και πρόσθεσε ότι «το απόρρητο δεν πρέπει να σπάσει και οι μυστικές υπηρεσίες πρέπει να προστατεύουν τους πληροφοριοδότες τους, αλλιώς δεν θα λέγονται μυστικές υπηρεσίες». Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις διαρροές από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την περασμένη Τετάρτη, στη διάρκεια της ακρόασης του νέου διοικητή της ΕΥΠ, λέγοντας πως «οι επιλεκτικές διαρροές σε φιλικά μέσα δημιουργούν ένα δόλιο αφήγημα, που δεν μπορεί να απαντηθεί από όσους σέβονται τις διαδικασίες».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων προανακριτικών Επιτροπών, όπως για την υπόθεση «NOVARTIS» όπως και την υπόθεση Ν. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, οι οποίες ήταν επίσης άκρως απόρρητες, έδιναν και έπαιρναν οι διαρροές χωρίς ωστόσο να «σηκωθεί» κανένα τέτοιο θέμα... Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλιόπουλος είπε πως «δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης να λέει ότι ήταν νόμιμη η παρακολούθηση Ανδρουλάκη, αλλά αν το γνώριζα δεν θα το κάναμε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου έκανε ακόμα λόγο για «δυνάμεις» που «θεωρούν ότι μπορεί να βγουν κερδισμένες από την αστάθεια σε μία ακόμη ευρωπαϊκή χώρα» και «ενδεχομένως» κινούνται σε μια τέτοια κατεύθυνση. Σημειωτέον, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Financial Times», στέλεχος που βρίσκεται κοντά στον πρωθυπουργό εκτιμά πως πίσω από τις παρακολουθήσεις βρίσκεται η Ρωσία. Αποσιωπούν βέβαια την ουσία, το τεράστιο δίκτυο παρακολουθήσεων που έχει στηθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, ωστόσο εμμέσως επιβεβαιώνουν ότι η εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχέδια, εν προκειμένω το Ουκρανικό, έχει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και συνέπειες.

Στο μεταξύ χτες, ο δημοσιογράφος της «Deutsche Welle», Florian Schmitz, με αναρτήσεις του κατήγγειλε «συστάσεις του Μαξίμου» προς την DW. Σύμφωνα με τον ίδιο, η «Deutsche Welle» «είχε επίσης προβλήματα με τα μέλη του προσωπικού του γραφείου του Πρωθυπουργού που έστελναν "προτάσεις". Αυτό το είδος συμπεριφοράς ενισχύει την κριτική αναφορά σε θέματα ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα». Ενώ με άλλες του αναρτήσεις διευκρίνισε πως η καταγγελία του αφορά περιστατικό του 2020, όταν ο επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της DW στη Γερμανία έκανε λόγο για «περίεργες παρεμβάσεις συμβούλου επικοινωνίας του πρωθυπουργού», ο οποίος και εμφανιζόταν «δυσαρεστημένος» με ορισμένα ρεπορτάζ του μέσου.

Η καταγγελία έγινε με αφορμή την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με το «Politico», για δημοσίευμα της δημοσιογράφου Νεκταρίας Σταμούλη σχετικά με τις υποκλοπές, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να «ανασκευάζει» κατά το ήμισυ χτες τους χαρακτηρισμούς περί «δημοσιογράφου του ΣΥΡΙΖΑ». Με ανακοίνωσή της στο μεταξύ η Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου μιλάει για «στοχοποίηση και επαγγελματική διαβολή δημοσιογράφου. Χωρίς κανένα στοιχείο και με μοναδικό ορατό στόχο την απαξίωση ενός ρεπορτάζ προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων», ζητώντας από τον υπουργό να ανασκευάσει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αφού «έθαψαν» τις υποθέσεις υποκλοπών, κάνουν και το μνημόσυνο... (2022-10-25 00:00:00.0)
Σκηνικό συγκάλυψης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (2022-09-02 00:00:00.0)
«Κανείς δεν εξαιρείται» από τις παρακολουθήσεις! (2022-08-25 00:00:00.0)
Δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (2022-08-10 00:00:00.0)
Συμφωνία με τις ΗΠΑ από το 2003 για τις παρακολουθήσεις (2006-05-11 00:00:00.0)