Τρίτη 25 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Αφού «έθαψαν» τις υποθέσεις υποκλοπών, κάνουν και το μνημόσυνο...

Κατόπιν εορτής, αφού δηλαδή «έθαψαν» κανονικά την αλήθεια στην Εξεταστική Επιτροπή, ενώ την περασμένη Παρασκευή σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας εκφώνησαν και τον επικήδειο, συγκαλείται σήμερα στις 10 το πρωί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών για να κάνουν και το ...μνημόσυνο.

Στη σημερινή συνεδρίαση έχουν κληθεί 10 πρόσωπα, τα οποία είναι εκπρόσωποι των παρόχων τηλεφωνίας ΟΤΕ, «Vodafone», «Wind» και «OTEGlobe», καθώς επίσης ο διοικητής της ΕΥΠ, Θ. Δεμίρης, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρ. Ράμμος, και η εποπτεύουσα εισαγγελέα της ΕΥΠ, Β. Βλάχου.

Οπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση προς τα μέλη, η συνεδρίαση αφορά την «ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων, κατόπιν σχετικών αιτημάτων βουλευτών - μελών της Επιτροπής». Αυτό όμως που δεν λέει είναι ότι αυτή η ακρόαση είχε ζητηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ από τις 15 Σεπτέμβρη.

Στο σχετικό γραπτό αίτημα του ΚΚΕ, το οποίο είχε κατατεθεί από τον βουλευτή του Κόμματος Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής, προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αναδεικνυόταν η ανάγκη για «άμεση σύγκληση» της Επιτροπής «μετά και τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως σχετικά με την καταστροφή αρχείων της ΕΥΠ για τις υποθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, και δημοσιογράφων, τις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Σπίρτζη για πιθανή παρακολούθηση του τηλεφώνου του από κακόβουλο λογισμικό και τις συνακροάσεις - υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ».

Θα περίμενε κανείς να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της Εξεταστικής Επιτροπής, ώστε τα τυχόν στοιχεία που θα προέκυπταν να συμπεριλαμβάνονταν και να βοηθούσαν τη διαδικασία της υποτίθεται διερεύνησης των υποθέσεων των παρακολουθήσεων και υποκλοπών.

Παρ' όλα αυτά, με ευθύνη της κυβέρνησης, η Εξεταστική Επιτροπή έκλεισε άρον άρον ρίχνοντας και άλλο σκοτάδι στις υποθέσεις και πρώτα και κύρια αυτή για την παρακολούθηση ενός ολόκληρου κόμματος, του ΚΚΕ, ενώ η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας συγκαλείται περίπου ενάμιση μήνα μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος και 5 μέρες μετά την ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, για το ...πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής, το οποίο όμως κανείς δεν είδε γιατί ...είναι και απόρρητο.

Στην πραγματικότητα, πέρα από τον εμπαιγμό, είναι σαφές ότι η σημερινή συνεδρίαση θα βοηθήσει ώστε να μείνει στον αφρό η άσφαιρη αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και από κοντά τα άλλα αστικά κόμματα, πίσω από την οποία κρύβουν ότι από κοινού έχουν διαμορφώσει το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που δίνει το «ελεύθερο» σε κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς να παρακολουθούν τον λαό, πλαίσιο που μόνο το ΚΚΕ έχει καταγγείλει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ