Τρίτη 25 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπλίνκεν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Α. Μπλίνκεν, είχε χτες ο πρωθυπουργός, την ώρα που βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τη Ρωσία, και με νέες αποστολές όπλων στο Κίεβο, πυκνώνει η παρουσία αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ελλάδα, καθιστώντας την προμαχώνα στα πολεμικά τους σχέδια, ενώ φουντώνει η συζήτηση για διευθετήσεις με την Τουρκία σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο, με επίδικο τη «ΝΑΤΟική συνοχή».

Σε ανάρτησή του ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «εποικοδομητική» επικοινωνία. «Συζητήσαμε τον στενό συντονισμό μας ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί κατά της Ρωσίας, καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε, περιγράφοντας σε γενικές γραμμές μια ατζέντα που μόνο ανησυχία πρέπει να προκαλεί στον λαό. Το δε Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφερόμενο στην επικοινωνία σημείωνε πως ο Μπλίνκεν «εξέφρασε την εκτίμηση του για τις προσπάθειες της Ελλάδας ως ένας ΝΑΤΟικός σύμμαχος - κλειδί».

Δεν περνά απαρατήρητο ότι επισήμως το αμέσως προηγούμενο τηλεφώνημα που είχε ο Μπλίνκεν με αξιωματούχους από το εξωτερικό ήταν ο Ουκρανός ομόλογός του, Ντ. Κουλέμπα, τον οποίο και διαβεβαίωσε για τη «συνεχιζόμενη υποστήριξη» των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, ενώ ταυτόχρονα απέρριψε «τους ψευδείς ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει μια "βρώμικη βόμβα" στο έδαφός της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ