Τρίτη 25 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κατάπτυστη η επιβολή προστίμου για αφισοκόλληση

«Καημός» της δημοτικής αρχής η δράση του Κόμματος, στο φόντο των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών

Στην επιβολή προστίμου στο ΚΚΕ για αφισοκόλληση προχώρησε η δημοτική αρχή Καβάλας, με σχετική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής που υπερψήφισε την πρόταση του αντιδημάρχου Καβάλας και προέδρου της επιτροπής, Κυριάκου Σταυρίδη.

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ χαρακτηρίζει κατάπτυστη την απόφαση αυτή και τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «έρχεται σε συνέχεια της άρνησης παραχώρησης χώρων για πολιτικές εκδηλώσεις, της επίθεσης στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" από το Λιμενικό, της σύλληψης του Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας, του πογκρόμ εναντίον κάθε μέσου επικοινωνίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ιδιαίτερα αυτών που προβάλλουν τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις».

Μάλιστα, η ΤΕ Καβάλας σημειώνει πως η δημοτική αρχή επιχειρεί να εξομοιώσει μια πολιτική - πολιτιστική δραστηριότητα με τις διαφημιστικές αφίσες που αναρτώνται για εμπορικούς σκοπούς, επιχειρώντας να καλυφθεί πίσω από τον δικό της κανονισμό υπαίθριας προβολής, που όπως τονίζεται αντιβαίνει ακόμα και στοιχειώδεις αστικές δικονομικές διατάξεις.

«Βέβαια ο ...καημός της είναι, όπως φαίνεται, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ», προσθέτει η ανακοίνωση, «αφού σε άλλες περιπτώσεις που η πόλη, οι συνοικίες και τα χωριά του δήμου γεμίζουν από κάθε λογής διαφημιστικά μέσα, δεν της καίγεται καρφί».

Η ΤΕ Καβάλας σχολιάζει ότι το «ενδιαφέρον» της δημοτικής αρχής για το περιβάλλον είναι πέρα για πέρα υποκριτικό. «Δεν μπορεί κανείς παρά να σκεφτεί πως διαμορφώνεται έδαφος ενόψει σημαντικών "προσαρμογών" στην πόλη της Καβάλας: Το ιδιωτικοποιημένο, αμερικανικών συμφερόντων εμπορικό λιμάνι, ο υπό ιδιωτικοποίηση ΟΛΚ, ο ρόλος της ευρύτερης περιοχής για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, τα "επενδυτικά συμφέροντα", που απαιτούν "ησυχία, τάξη και ασφάλεια", δεν αρέσκονται σε αφίσες ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, σε πανό ενάντια στην ακρίβεια και τη φτώχεια, σε καλέσματα σε εκδηλώσεις, πορείες, διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις, απεργίες για το δίκιο των εργαζομένων και του λαού».

Η ΤΕ Καβάλας ξεκαθαρίζει ότι η μεθόδευση θα πέσει στο κενό και ότι «όσα πρόστιμα και να βάζει η διοίκηση του δήμου, το ΚΚΕ δεν θα κάνει πίσω στην επιχειρούμενη προσπάθεια να ποινικοποιηθεί η πολιτική δράση. Δεν πρόκειται να συμμορφωθούμε "προς τας υποδείξεις"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου (2023-11-09 00:00:00.0)
Ο Δ. Κουτσούμπας σε Θεσσαλονίκη και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη (2022-05-13 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης σε Τσαλ Νταγ και Φέρες (2021-08-31 00:00:00.0)
Εκδήλωση σήμερα στην Πτολεμαΐδα (2016-06-02 00:00:00.0)
Πετυχημένες εκδηλώσεις της ΚΝΕ σε Αττική και Καβάλα (2015-12-15 00:00:00.0)
Η δημοτική αρχή κυνηγάει... τις αφίσες του Φεστιβάλ (2013-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ