ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα τους ενωμένοι και συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ. Σήμερα συνεδριάζει το Συντονιστικό των Σωματείων, την ερχόμενη βδομάδα συνάντηση με τον ειδικό διαχειριστή

Πέμπτη 29 Ιούνη 2023

Από πρόσφατη συνέλευση στη Λάρυμνα
Στη μάχη για την οργάνωση του αγώνα μπροστά στις κρίσιμες εξελίξεις ρίχνεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, αμέσως μετά τη συγκρότησή του σε σώμα.

Χωρίς χρονοτριβή και ακολουθώντας την αγωνιστική κατεύθυνση που χάραξαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με τις δυναμικές πρωτοβουλίες και τη μαζική συμμετοχή τους στις συλλογικές διαδικασίες, το νέο ΔΣ συνεδρίασε άμεσα, εκλέγοντας ομόφωνα νέο προεδρείο, με τον Παναγιώτη Πολίτη να επανεκλέγεται στη θέση του προέδρου.

Συνεχίζοντας, σήμερα, Πέμπτη, συνεδριάζει το Συντονιστικό των Σωματείων από όλες τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, ενώ για την ερχόμενη βδομάδα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον ειδικό εκκαθαριστή.

Να θυμίσουμε ότι στις εκλογές του Σωματείου που έγιναν την προηγούμενη βδομάδα και στις οποίες συμμετείχε πάνω από το 70% των εργαζομένων, το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ» αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με συντριπτική πλειοψηφία, λαμβάνοντας 314 ψήφους και 8 έδρες στο νέο ΔΣ, ενώ το προερχόμενο από τη ΔΑΚΕ ψηφοδέλτιο έλαβε 42 ψήφους και 1 έδρα.

Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες του Σωματείου τους και η συντριπτική στήριξη που έδωσαν στο αγωνιστικό και ενωτικό ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ» ήταν ένα ηχηρό μήνυμα στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ και όλους όσοι επιδιώκουν να τους πετάξουν έξω από το εργοστάσιο και τα σπίτια τους ότι δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί τους και με τον αγώνα τους. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ αποφασιστικά και μαζικά υπερασπίστηκαν το Σωματείο και τον αγώνα τους από τα χτυπήματα του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Με ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση και ενότητα συνεχίζουν τον αγώνα τους για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα.

«Ολοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε!»

Στην πρώτη του ανακοίνωση μετά τη συγκρότησή του σε σώμα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες και τονίζει ότι οι εργαζόμενοι «έστειλαν μήνυμα ενότητας και ετοιμότητας απέναντι σε καθετί που τους θέλει διασπασμένους και σε υποχώρηση», ενώ παράλληλα κάνει γνωστή την ομόφωνη συγκρότηση σε σώμα και την κατανομή αξιωμάτων.

Επίσης, το νέο ΔΣ του Σωματείου ενημερώνει για τη συνεδρίαση του Συντονιστικού των Σωματείων σήμερα, Πέμπτη 29 Ιούνη, στη Λάρυμνα και για τη συνάντηση που προγραμματίστηκε με την ειδική διαχείριση την επόμενη βδομάδα, προκειμένου «να συζητηθούν τρέχοντα και φλέγοντα ζητήματα όπως η ανανέωση συμβάσεων, οι όροι ανανέωσής τους, η ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών υγιεινής στους χώρους δουλειάς κ.ά.».

Και προσθέτει: «Συνάδελφοι, βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση για το μέλλον μας και για το μέλλον όλης της περιοχής. Οι εξελίξεις πρέπει να μας βρουν ενωμένους και συσπειρωμένους γύρω από το Σωματείο μας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, ανεξαρτήτως πολιτικής, συνδικαλιστικής αφετηρίας, να πλαισιώσει το Σωματείο, να συμμετέχει ενεργά στις διεργασίες και τις δράσεις του, να εκφράζει συμμετέχοντας τις τυχόν ενστάσεις ή διαφωνίες του.

Το Σωματείο πρέπει να γίνει το σπίτι όλων των εργαζομένων. Ολοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανένας μόνος! Συνεχίζουν ενωμένοι και αποφασιστικά τον μεγάλο αγώνα (2024-07-23 00:00:00.0)
Σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να μείνουν στις δουλειές και στον τόπο τους (2024-07-12 00:00:00.0)
Με τις αρχαιρεσίες τους υπερασπίζονται το Σωματείο και τον αγώνα τους (2023-06-22 00:00:00.0)
Με συσπείρωση και αποφασιστικότητα μέχρι την κάλπη για ένα δυνατό Σωματείο (2023-06-17 00:00:00.0)
Ψήφο αγωνιστική, για να δυναμώσει η διεκδίκηση όλων των εργαζομένων (2021-12-04 00:00:00.0)
Συντονισμός ενάντια στη διάλυση (2000-09-12 00:00:00.0)