Παρασκευή 12 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να μείνουν στις δουλειές και στον τόπο τους

Να διασφαλίσει η κυβέρνηση την επαναλειτουργία και όλες τις θέσεις εργασίας

Σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους, κρατώντας αναμμένη τη φλόγα της αξιοπρέπειας και της πάλης και συνεχίζοντας τον αγώνα για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, για να μην ερημώσει ο τόπος τους.

Με παρακαταθήκη τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος και τη μαζική σύσκεψη σωματείων και φορέων του λαϊκού κινήματος στη Λάρυμνα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους συνεχίζουν την πίεση προς την κυβέρνηση. Παράλληλα σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα για το δυνάμωμα του αγώνα και της συσπείρωσης, όπως η απολογιστική και καταστατική Γενική Συνέλευση του Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, ενώ προγραμματίζουν πολύμορφες εκδηλώσεις για να προσφέρουν λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς σε μικρούς και μεγάλους.

Την Τετάρτη 10 Ιούλη πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, με μαζική παρουσία των εργαζομένων, ζωντανή και ουσιαστική συζήτηση πάνω στις εξελίξεις αλλά και τη συνέχιση του αγώνα.

Το Σωματείο σε ανακοίνωσή του εκφράζει τις ευχαριστίες σε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργαζομένων και με την παρουσία τους είχαν τη δική τους συμβολή στην επιτυχία της μεγάλης σύσκεψης - συγκέντρωσης, την Τετάρτη 3 Ιούλη, και σημειώνει:

«Οπως προέκυψε και από το περιεχόμενο της σύσκεψης, συνεχίζουμε με επιχειρήματα και σοβαρότητα, καλώντας την κυβέρνηση να διασφαλίσει την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και όλες τις θέσεις εργασίας.

Παράλληλα είμαστε σε ετοιμότητα να υπερασπιστούμε σαν μια γροθιά οποιαδήποτε εξέλιξη είναι σε αντίθετη κατεύθυνση, μας εκτοπίζει από τον τόπο όπου ζούμε, εργαζόμαστε, που ερημώνει τον τόπο μας».

Κάνει επίσης γνωστό ότι στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να συνεχιστεί η πίεση προς την κυβέρνηση για νέες συναντήσεις με τα αρμόδια υπουργεία, αλλά και να επιδιωχθεί συνάντηση με τον ανακηρυγμένο από την ίδια την κυβέρνηση προτιμητέο νέο ιδιοκτήτη της ΛΑΡΚΟ.

«Μεγαλύτερη ακόμη προετοιμασία του Σωματείου στη νέα φάση, μέσα από αποφάσεις που θα παρθούν στην ετήσια απολογιστική αλλά και στην ειδική καταστατική Γενική Συνέλευση» προαναγγέλλει το Σωματείο. Η καταστατική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού της ΛΑΡΚΟ την Παρασκευή 2 Αυγούστου, στις 10 π.μ., και θα ακολουθήσει στις 11.30 π.μ. στον ίδιο χώρο η απολογιστική συνέλευση.

Ενημερώνει επίσης για πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Σωματείου, μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται η «τεράστια και ανεκτίμητη προσφορά της αλληλεγγύης».

Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή, στις 9 μ.μ., στο ανοιχτό θεατράκι της πλατείας Μαυροβουνιώτη (5x5) στο Μαρτίνο θα ανέβει η παράσταση «Ο Καραγκιόζης γραμματικός», με τους καραγκιοζοπαίχτες Κωνσταντίνο Ντούμπα και Γιάννη Σταύρου και με τη στήριξη του Συλλόγου Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα. Η είσοδος είναι δωρεάν για μικρούς και μεγάλους, στον χώρο θα προσφερθεί και δωρεάν μενού, ενώ ανάλογη παράσταση θα ανέβει την επόμενη Παρασκευή στη Λάρυμνα.

Το Σωματείο ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Σύλλογο Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα, που στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους θα προσφέρει για άλλη μια φορά δωρεάν παραστάσεις θεάτρου σκιών, ενώ σημειώνει ότι στον σχεδιασμό είναι να πραγματοποιηθούν κι άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως θεατρική παράσταση κ.λπ.

Καταλήγοντας, το Σωματείο διατρανώνει ότι οι εργαζόμενοι «με ενότητα και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε τον αγώνα για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, τη διασφάλιση της εργασίας σε αυτή, να μην ερημώσει ο τόπος μας.

Σας καλούμε να στηρίξετε τις πρωτοβουλίες του Σωματείου μας ως διοργανωτές, να καλέσετε φίλους, συγχωριανούς και όλα τα παιδιά να συμμετέχουν.

Την επόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για να συζητήσει τις τρέχουσες εξελίξεις. Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ