Παρασκευή 12 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «HQF - ΜΙΜΙΚΟΣ»
Συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στο πτηνοσφαγείο της «HQF - ΜΙΜΙΚΟΣ» συμφερόντων Φιλίππου στην Εύβοια, στην πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας που κήρυξε το Σωματείο τους, κλιμακώνοντας την πίεση προς την εργοδοσία για αυξήσεις στους μισθούς και άλλα εργασιακά δικαιώματα.

Η απεργία συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή, όπου παράλληλα στις 8 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, προκειμένου να προγραμματιστούν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα. Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στο πτηνοσφαγείο της «HQF - ΜΙΜΙΚΟΣ» βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις τις τελευταίες δύο βδομάδες, καθώς πριν από τη 48ωρη απεργία πραγματοποιούσαν 4ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.

«Διατυμπανίζουμε ακόμα μία φορά ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια. Εργαζόμαστε σε δύσκολες συνθήκες που δεν αμφισβητούνται, γιατί αφήνουν το αποτύπωμά τους πάνω στα κορμιά μας. Η ορθοστασία και ταυτόχρονα η χειρωνακτική εργασία, σε χαμηλές θερμοκρασίες μας έχει φορτώσει πλήθος μυοσκελετικών προβλημάτων με μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων να έχει ήδη μία ή περισσότερες εγχειρίσεις.

Μάλιστα, η διαλυτική κατάσταση στην Υγεία οδηγεί συναδέλφους να χρεώνονται, για να αντιμετωπίσουν ιδιωτικά "ζημιές" που παθαίνουν στη δουλειά.

Εργαζόμαστε σε αυτές τις συνθήκες και πληρωνόμαστε με τον βασικό μισθό και με την ακρίβεια που επικρατεί, πλέον, δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τα στοιχειώδη, ο μισθός τελειώνει λίγες μέρες μετά την πληρωμή», σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων στη HQF, χαιρετίζοντας τη μαζική συμμετοχή στην πρώτη μέρα της απεργίας και κάνοντας γνωστό ότι την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιούλη προγραμματίστηκε συνάντηση με την εργοδοσία.

Γιώργος Μαρίνος: Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην «HQF - ΜΙΜΙΚΟΣ»

Τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα και στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην «HQF - ΜΙΜΙΚΟΣ» Εύβοιας εκφράζει με δήλωσή του ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, αναφέροντας:

«Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην "HQF - ΜΙΜΙΚΟΣ" στην Εύβοια συμφερόντων Φιλίππου. Οι εργαζόμενοι στα πτηνοσφαγεία εργάζονται σε σκληρές συνθήκες και αμείβονται με πολύ χαμηλούς μισθούς. Γι΄ αυτό ο αγώνας τους είναι δίκαιος! Αφορά την επιβίωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους σε συνθήκες ακρίβειας που τσακίζει κόκαλα.

Η εργοδοσία έχει την υποχρέωση να συζητήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και να τα ικανοποιήσει πόσο μάλλον, που όπως επισημαίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, η πλήρης ικανοποίησή τους θα επιβαρύνει ελάχιστα λεπτά του ευρώ το κόστος των προϊόντων. Η εργοδοσία "παίρνει αέρα" από τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων που ανάμεσα στα άλλα έχουν καταργήσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της Εύβοιας και τα σωματεία τους, σε όλο τον λαό της Εύβοιας, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στην "ΜΙΜΙΚΟΣ". Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των αποδοχών, η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μας αφορά όλους!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις για αυξήσεις στους μισθούς (2024-07-11 00:00:00.0)
Απεργούν απαιτώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων (2023-01-17 00:00:00.0)
Περιοδείες σε Εμπόριο και Τρόφιμα - Ποτά (2018-11-23 00:00:00.0)
Νέες μειώσεις μισθών προωθούνται στη «ΜΙΜΙΚΟΣ» (2017-01-06 00:00:00.0)
Ολοταχώς στη συρρίκνωση (2001-09-05 00:00:00.0)
Νέες απολύσεις (2000-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ