Τρίτη 17 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ «HQF ΚΑΝΑΚΙ» - ΜΙΜΙΚΟΣ»
Απεργούν απαιτώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων

Σε απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Μαγούλας της εταιρείας «HQF ΚΑΝΑΚΙ» με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους, απαιτώντας την εξόφληση του μισθού τους. Επίσης σήμερα, στην κατεύθυνση συντονισμού της δράσης τους, τετράωρες στάσεις εργασίας στην αρχή κάθε βάρδιας πραγματοποιούν για τον ίδιο λόγο οι εργαζόμενοι στην «HQF ΜΙΜΙΚΟΣ» στην Αρτάκη Εύβοιας. Να σημειωθεί ότι η HQF ανήκει στον όμιλο των εταιρειών Φιλίππου.

Την απόφαση για την 24ωρη (προειδοποιητική) απεργία οι εργαζόμενοι πήραν την περασμένη Παρασκευή με έκτακτη Γενική Συνέλευση, αφού ενημερώθηκαν με αναγγελία της εργοδοσίας ότι θα υπάρξει πενθήμερη καθυστέρηση μισθοδοσίας. Σήμερα, στη διάρκεια της απεργίας θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση, για να αποφασιστεί νέα κινητοποίηση στην περίπτωση που δεν έχει εξοφλήσει η εργοδοσία το σύνολο του μισθού των εργαζομένων για τον μήνα Δεκέμβρη.

Να σημειωθεί ότι τα δύο Σωματεία την περασμένη Παρασκευή ζήτησαν να συναντηθούν με την εργοδοσία όπως η τελευταία αρνήθηκε το αίτημά τους.

Το ΔΣ του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών Ν. Αττικής και Νήσων σε ανακοίνωσή του εκφράζει τη στήριξή του στους εργαζόμενους και των δύο εταιρειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ