Παρασκευή 12 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΟΕΝΓΕ
Εχουμε τη δύναμη να ματαιώσουμε τα εγκληματικά σχέδια

Να μην κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στις δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης, απαιτεί και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, καλώντας στην απεργία της Τρίτης. Συντονίζει τον βηματισμό της με τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία των εργαζομένων σε όλες τις δομές Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης, με τους συλλόγους πασχόντων και των οικογενειών τους σε όλες τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Σχετικά με το νομοσχέδιο η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων:

  • Την εργασιακή περιπλάνηση των εργαζομένων στις δομές Ψυχικής Υγείας, από τη μία δομή στην άλλη, από τη μία πόλη στην άλλη, ακόμα και από τη μία Υγειονομική Περιφέρεια στην άλλη, με την επίκληση των «έκτακτων» υπηρεσιακών αναγκών που μόνο έκτακτες δεν είναι.
  • Την αέναη «πλοήγηση» των ασθενών και των οικογενειών τους στην πανσπερμία των ψυχιατρικών δομών (δημόσιες, ιδιωτικές, ΜΚΟ, ΑΜΚΕ) που εντάσσονται σε έναν ενιαίο διοικητικό οργανισμό.
  • Την ιατρικοποίηση και την ψυχιατρικοποίηση κοινωνικών φαινομένων όπως η επιθετικότητα και οι παραβατικές συμπεριφορές των παιδιών και των εφήβων, τις οποίες βαφτίζει «παρεκκλίνουσες» συμπεριφορές. Τη δημιουργία «σύγχρονων αναμορφωτηρίων».

«Το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τις ασυλικές συνθήκες νοσηλείας στις ψυχιατρικές κλινικές, που καταλύουν κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας, το στοίβαγμα των ασθενών σε ράντζα λόγω της έλλειψης του αναγκαίου αριθμού δημόσιων ψυχιατρικών κλινικών. Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της "περιστρεφόμενης πόρτας", τον κοινωνικό αποκλεισμό και τον στιγματισμό των ασθενών με ψυχικές διαταραχές λόγω των τεράστιων ελλείψεων δημόσιων ψυχιατρικών δομών πρόληψης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Δεν καλύπτει καμία ανάγκη για σύγχρονες, δωρεάν παιδοψυχιατρικές υπηρεσίες, που πρακτικά είναι ανύπαρκτες στον δημόσιο τομέα.

Απεναντίας, θα μεγαλώσει τα αδιέξοδα των ψυχιατρικών ασθενών και των εξαρτημένων, των οικογενειών τους, που επωμίζονται τεράστιο οικονομικό και ψυχικό φορτίο.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής της αντιδραστικής ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, εξειδικεύοντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, και έρχεται να την ολοκληρώσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Μοναδικοί ωφελημένοι θα είναι για μία ακόμα φορά οι ΜΚΟ, οι κάθε είδους φιλάνθρωποι και επιτήδειοι που ξεκοκαλίζουν χρόνια τώρα ευρωπαϊκά και κρατικά κονδύλια, η άλωση του ευαίσθητου τομέα της Ψυχικής Υγείας από τον ιδιωτικό τομέα, που ήδη έχει υπερπενταπλάσιο αριθμό κρεβατιών συγκριτικά με το ΕΣΥ.

Οι ανάγκες του λαού, των ψυχικά ασθενών, των χρηστών και των οικογενειών τους, για άλλη μια φορά θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους.

Εχουμε τη δύναμη να ματαιώσουμε τα εγκληματικά τους σχέδια σε βάρος των ασθενών μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2024-07-31 00:00:00.0)
Η ζωή και η ψυχή μας δεν είναι πεδίο κερδοφορίας! (2024-07-26 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι για την απόσυρση του εκτρώματος (2024-07-20 00:00:00.0)
Πάλη για σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν δομές! (2024-07-12 00:00:00.0)
Στη διαβούλευση το νέο έκτρωμα, σε θέση μάχης υγειονομικοί και εργαζόμενοι (2024-07-06 00:00:00.0)
Εδώ και τώρα μέτρα για τη στήριξη των ψυχικά ασθενών και των εξαρτημένων ατόμων (2023-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ