Παρασκευή 12 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Απαράδεκτη επιχείρηση «έξωσης» στο σωματείο εργαζομένων του δήμου

Την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων του δήμου από τη δημοτική αρχή Ηλιούπολης καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, καθώς όπως υπογραμμίζει η νέα δημοτική αρχή απαίτησε από αυτό να παραδώσει τα κλειδιά και να φύγει από τα γραφεία του!

Δεδομένου ότι τα γραφεία βρίσκονται εδώ και χρόνια δίπλα στο κυλικείο του γκαράζ του δήμου, το οποίο οι μισοί εργαζόμενοι έχουν ως έδρα τους, πρακτικά, τονίζει το ΠΑΜΕ, «γίνεται επιχείρηση να ξεκοπεί το σωματείο από τους εργαζόμενους και να παρεμποδιστεί η δράση του, για να μπορούν απρόσκοπτα να εφαρμόζουν τις αντεργατικές πολιτικές τους».

Μια τέτοια πρακτική από τη δημοτική αρχή, συνεχίζει το ΠΑΜΕ, «μόνο ως αντίποινα μπορεί να χαρακτηριστεί, εφόσον έγινε αμέσως μετά την καταγγελία του σωματείου στο ΣΕΠΕ για μέτρα υγείας και ασφάλειας, ιδιαίτερα τώρα μέσα στον καύσωνα και τη θερμική καταπόνηση των εργαζομένων, όπου υπάρχουν και λιποθυμίες. Αλλωστε, το Σωματείο αποτελεί καρφί στο μάτι της διοίκησης, εφόσον σταθερά πρωτοστατεί με σειρά δράσεων ενάντια στις ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, στα απλήρωτα μεροκάματα, στην εντατικοποίηση των συναδέλφων. Ενα σωματείο που αντιστέκεται και αποκαλύπτει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, που οργανώνει και συντονίζει την πάλη στους χώρους δουλειάς.

Τέλος, το ΠΑΜΕ καλεί τη δημοτική αρχή του δήμου Ηλιούπολης «να σταματήσει αυτήν την προσπάθεια φίμωσης και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων και του σωματείου τους. Να σταματήσει κάθε σκέψη έξωσης του σωματείου από τα γραφεία του. Τέτοιοι σχεδιασμοί δεν φοβίζουν το σωματείο και τους εργαζόμενους και σπάνε στην πράξη με την οργανωμένη αντίστασή τους και τη συσπείρωση στο σωματείο τους. Τα τελεσίγραφα και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ