Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 5 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ
Ψήφο αγωνιστική, για να δυναμώσει η διεκδίκηση όλων των εργαζομένων

Ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ»

Από παλιότερη Γενική Συνέλευση στην πύλη της ΛΑΡΚΟ
Από παλιότερη Γενική Συνέλευση στην πύλη της ΛΑΡΚΟ
Μάχη για να μετατραπούν οι εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα (Δευτέρα 6/12) σε έναν ακόμη σταθμό του μεγάλου αγώνα για τα εργασιακά δικαιώματα και τις θέσεις δουλειάς στην επιχείρηση δίνουν οι υποψήφιοι της «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ».

Το αγωνιστικό αυτό ψηφοδέλτιο «δημιουργήθηκε από τα κάτω, μέσα στο καμίνι της δουλειάς και του αγώνα», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο κάλεσμα προς τους εργαζόμενους.

Συμμετέχουν σε αυτό εργαζόμενοι που τα προηγούμενα δύο χρόνια πρωτοστάτησαν στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους. Τώρα, διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων τους για να πάρει δύναμη το σωματείο, να διαμορφωθούν προϋποθέσεις συνέχισης του αγώνα χωρίς ταλαντεύσεις, κωλυσιεργίες και πισωγυρίσματα.

Με αφορμή τις εκλογές, ο «Ριζοσπάστης» συνομίλησε με υποψηφίους της «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ» για τον ρόλο του Σωματείου, την πείρα του δίχρονου αγώνα που δίνουν και τη συνέχισή του.

«Τι σωματείο χρειαζόμαστε» το πραγματικό ερώτημα

«Το ερώτημα σε αυτές τις εκλογές είναι ένα: Τι σωματείο χρειαζόμαστε. Ενα σωματείο που θα είναι αταλάντευτος υπερασπιστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων και θα δίνει τη μάχη με ενότητα και με προσήλωση για την προάσπισή τους, ή ένα σωματείο που θα ψάχνει "ευκαιρίες" συναίνεσης στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που θα διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε παλιούς και νέους, που θα ψηφίζει κινητοποιήσεις, αλλά θα απέχει από την οργάνωσή τους, που θα αποφεύγει ακόμη και την κριτική στην κυβέρνηση;

Την απάντηση την δίνει η πείρα από τον αγώνα που δίνουμε δύο χρόνια τώρα και τις κατακτήσεις που έχουμε πετύχει, με κυριότερη ότι βρισκόμαστε ακόμη μέσα στην εργασία μας», αναφέρει αρχικά ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος της απερχόμενης διοίκησης του Σωματείου και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ενότητας».

Και προσθέτει: «Το νέο ψηφοδέλτιο, με το οποίο διεκδικούμε τη νίκη στις εκλογές του Σωματείου, δημιουργήθηκε μέσα στον αγώνα. Στην καθημερινή μάχη για την οργάνωση και επιτυχία των κινητοποιήσεων, για την ενότητα όλων των εργαζομένων, για να μην περάσει το δηλητήριο της διάσπασης και του εφησυχασμού που "ποτίζει" η κυβέρνηση.

Στις πρωτοβουλίες που πήραμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για την οργάνωση και επιτυχία της 24ωρης απεργίας και του συλλαλητηρίου στην Αθήνα στις 13 Νοεμβρίου, αλλά και την ίδια τη διεξαγωγή της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης.

Στις μαζικές συσκέψεις όπου εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας και είδαμε ξεκάθαρα την ανάγκη να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να γίνει πραγματική ανατροπή, ώστε να αναδειχθεί ένα δυνατό σωματείο με διοίκηση που θα εμπνέει εμπιστοσύνη ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντά μας, χωρίς ταλαντεύσεις».

Κριτήριο η συνέχιση του αγώνα για τα δικαιώματά μας

Σημειώνει επίσης ότι αυτό θα πρέπει να είναι και το κριτήριο με το οποίο θα πάνε οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στις κάλπες. «Το κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι ποιος συνδυασμός μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματά μας και κυρίως το δικαίωμα στη δουλειά. Το δικαίωμα να δουλεύουμε σε συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, ώστε να μπορούμε να επιστρέφουμε στο σπίτι μας ζωντανοί και υγιείς.

Την ανάγκη σε συνθήκες πανδημίας να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής μας και των οικογενειών μας, με την ενίσχυση των υποδομών Υγείας παντού. Την προστασία του εισοδήματός μας από την ακρίβεια σε όλα τα είδη που έχουμε ανάγκη, σε κοινό αγώνα μαζί με όλους τους εργαζόμενους.

Το κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι ποιος συνδυασμός μπορεί να εξασφαλίσει την αγωνιστικότητα, την ενότητα, τη συνέπεια λόγων και έργων, τη συνέχιση του αγώνα χωρίς ταλαντεύσεις και πισωγυρίσματα και την έκφραση αλληλεγγύης πάνω στον δίκαιο και τίμιο αγώνα μας, την παραδειγματική λειτουργία του Σωματείου μας».

Με ενότητα και αγωνιστική κατεύθυνση

«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της ΛΑΡΚΟ, που η κυβέρνηση διαλύει την εταιρεία και τις ζωές των εργαζομένων, μόνο ένα δυνατό σωματείο, σε αγωνιστική κατεύθυνση, θα μπορέσει να βάλει φραγμούς και να έχει κατακτήσεις όπως αυτές που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα», τονίζει από την πλευρά του ο Γιώργος Κάζας, μέλος της απερχόμενης διοίκησης και εκ νέου υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ».

Και σημειώνει: «Μπροστά στην κρίσιμη αυτή στιγμή, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, που παρά τις διαφορές μας τα δύο προηγούμενα χρόνια ήμασταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα και παλέψαμε για την ενότητα και την επιτυχία των κινητοποιήσεων, διαμορφώσαμε ένα νέο ψηφοδέλτιο. Σκοπός μας είναι να προκύψει ένα ΔΣ ικανό να προφυλάξει αυτό που έχουμε κερδίσει μέχρι τώρα και να διασφαλίσει τη συνέχιση του αγώνα.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ποιοι ήταν μπροστά στον αγώνα μέχρι τώρα, ποιοι έδιναν τη μάχη για την οργάνωση και επιτυχία των κινητοποιήσεων, ποιοι μπορούν να διασφαλίσουν ότι το Σωματείο θα λειτουργεί σωστά και με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων».

«Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να γίνει η ανατροπή στο Σωματείο. Να ξεκαθαρίσει "η ήρα από το στάρι" και να προκύψει μια συνδικαλιστική οργάνωση που θα νοιάζεται πραγματικά για τις ανάγκες όλων των εργαζομένων και των οικογενειών τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν», σημειώνει από την πλευρά του ο Γιάννης Δημητρόπουλος, ο οποίος, με το ψηφοδέλτιο της ΑΕΕΛ, συμμετέχει για πρώτη φορά ως υποψήφιος στο Σωματείο.

Αναφέρει επίσης ότι δούλευε για 8 χρόνια ως εργολαβικός κάνοντας την ίδια δουλειά με τώρα που έχει ενσωματωθεί στο προσωπικό της ΛΑΡΚΟ, χωρίς όμως να είχε τις ίδιες αποδοχές και δικαιώματα. «Η νέα διοίκηση θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους εργολαβικούς, όπως και στο να μην περάσει ο διαχωρισμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση περί "παλιού" και "νέου". Και οι εργαζόμενοι ξέρουν πως μόνο το ψηφοδέλτιο της "Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ" μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ