Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 5 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Μαζικές δράσεις αλληλεγγύης στον αγώνα των μεταλλωρύχων

Κινητοποιήσεις συμπαράστασης στον αγώνα των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής, που βρίσκονται στο επίκεντρο της εργοδοτικής επίθεσης της «Ελληνικός Χρυσός» και των εργολάβων της, οργανώνουν εργατικά σωματεία της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Την Κυριακή 5 Δεκέμβρη, συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Μεγάλης Παναγιάς, από όπου στη συνέχεια θα ξεκινήσει αυτοκινητοπορεία στα χωριά της περιοχής των μεταλλείων Κασσάνδρας.

Την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη, στις 8.30 π.μ., οργανώνουν συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Πολυγύρου, όπου είναι προγραμματισμένη η δίκη ενάντια στην απόλυση του Νίκου Τζανετή, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στα Μεταλλεία και Λατομεία Β. Ελλάδας, από την εταιρεία EDILMAC, την πρώτη απόλυση συνδικαλιστή με τον νόμο Χατζηδάκη.

Τα εργατικά σωματεία που καλούν είναι: Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου & Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές Ν. Θεσσαλονίκης, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χαλκιδικής, Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας, Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας.

Σε μαζική συμμετοχή καλούν επίσης το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στα Μεταλλεία και τα Λατομεία Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ) και η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ