Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 5 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ COURIER
Απεργούν ξανά στις 8 και 9 Δεκέμβρη

Σε 48ωρη απεργία στα ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ Courier, στις 8 και 9 Δεκέμβρη, μετά την απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Δευτέρας, καλεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ). Η νέα απεργία προετοιμάζεται με καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Απηχώντας την αποφασιστικότητα και τις αγωνιστικές διαθέσεις, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Διαλογής και Διανομής στην οδό Δωρίδος αποφάσισαν να πάρουν μέρος καθολικά στην απεργία. «Οπως και στις 29 του Νοέμβρη, έτσι και στις 8 και 9 Δεκέμβρη από τη Δωρίδος δεν θα κινηθεί μηχανάκι και βαν, δεν θα βγει δέμα. Αρνούμαστε να δουλεύουμε νοικιασμένοι, με συμβάσεις του μήνα σαν σκλάβοι. Αρνούμαστε να δουλεύουμε με μισθούς πείνας», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Καλούν τους συναδέλφους τους «από το ΚΔ στη Λένορμαν, από το Κρυονέρι και το Αεροδρόμιο, από όλα τα γραφεία των ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ Courier, να αποφασίσουν ακόμη πιο μαζικά και συλλογικά, όπως και εμείς, να συμμετέχουν στην απεργία. Εμείς έχουμε τη δύναμη, εμείς είμαστε οι πολλοί, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Χωρίς εμάς δουλειά δεν βγαίνει».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας. Απορρόφηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται στο δίκτυο των ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ Courier με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ενοικίασης από τις μητρικές εταιρείες των ΕΛΤΑ ΑΕ και «Ταχυμεταφορές» ΕΛΤΑ ΑΕ. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους κ.ά. Την αλληλεγγύη του εκφράζει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ