Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!
Παρασκευή 19 Ιούλη 2024

Eurokinissi

Απέναντι στο νέο κύμα πλειστηριασμών που βρίσκεται στα σκαριά, τείχος προστασίας μπορεί να σηκώσει μόνο ο αγώνας των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, για να προστατέψουν τα σπίτια και το βιος του λαού από τα «κοράκια» των τραπεζών, των funds και λοιπών «επενδυτών».

Τελευταία επιβεβαίωση η πρόσφατη νίκη του εργατικού - λαϊκού κινήματος στην Ελευσίνα: Μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού της Ελευσίνας και της Δυτικής Αττικής, την πρωτόγνωρη αλληλεγγύη και τη γενική κατακραυγή για την απαράδεκτη προσπάθεια έξωσης της πρωταθλήτριας ΑμεΑ, η κυβέρνηση έφερε πρόταση με την οποία το σπίτι στην οδό Ιατρού Παπαγιάννη στην Ελευσίνα κατοχυρώθηκε στην Διονυσία και στην οικογένειά της.

Τα σωματεία και οι φορείς της Ελευσίνας, που όλο αυτό το διάστημα πρωτοστάτησαν σε συγκλονιστικές στιγμές αλληλεγγύης και τελικά μαζί με την Διονυσία και την οικογένειά της κατάφεραν να μην πάρουν το σπίτι τα «κοράκια», σημειώνουν: «Η Διονυσία νίκησε! Αυτή η νίκη είναι νίκη όλων μας. Μας δίνει την ώθηση για να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στο αντιλαϊκό - εχθρικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έφτιαξαν και εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, διαδοχικά η μία μετά την άλλη.

Είμαστε σε ετοιμότητα και για το σπίτι της Διονυσίας και για πολλές άλλες περιπτώσεις πλειστηριασμών και εξώσεων που μας καταγγέλθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Η Ελευσίνα έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα: Κάτω τα ξερά σας απ' του λαού το βιος. Συνεχίζουμε!».

Τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής καταγγέλλουν και νέο πλειστηριασμό, με τα «κοράκια» της «Cepal» μάλιστα να απειλούν τηλεφωνικά την οικογένεια για τον πλειστηριασμό, που έχει οριστεί για τον φετινό Δεκέμβρη.

Συγκεκριμένα, τα σωματεία σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους: «Η εταιρεία "Cepal" κάτι δεν έχει καταλάβει και προσπαθεί με εκβιασμούς, απειλές και ψυχολογική τρομοκρατία να αρπάξει το μοναδικό σπίτι λαϊκής οικογένειας στην Ελευσίνα. Μάλιστα συμπεριφέρεται σαν κράτος εν κράτει, έχοντας παράλογες αξιώσεις από την οικογένεια.

Καλά, πού ζουν; Δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα για τις μεγάλες κινητοποιήσεις της πόλης μας ενάντια στην έξωση της πρωταθλήτριας Διονυσίας και της οικογένειάς της, ή ακόμα δεν έφτασαν τα νέα στον κόσμο των αρπαχτικών;

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες, των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, έχουν τεράστιες ευθύνες, γιατί επέτρεψαν στα "κοράκια" να επιτίθενται με αυτόν τον άγριο και βίαιο τρόπο στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Προειδοποιούμε την εταιρεία "Cepal" να αφήσει ήσυχη την οικογένεια στην Ελευσίνα, αλλιώς να γνωρίζει ότι ανοίγει "πόλεμο" με όλη την πόλη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις το σπίτι κατοχυρώνεται στην οικογένεια της Διονυσίας (2024-07-17 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις τη Δευτέρα ενάντια στην έξωση της οικογένειας με ΑμεΑ (2024-07-13 00:00:00.0)
Με την αγωνιστική πίεση αποτράπηκε πλειστηριασμός (2024-07-10 00:00:00.0)
Κι άλλη περίπτωση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας οικογένειας με ΑμεΑ (2024-07-09 00:00:00.0)
Νέα παρέμβαση σήμερα για την αναστολή πλειστηριασμών (2024-02-01 00:00:00.0)
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! (2023-11-14 00:00:00.0)