Τρίτη 14 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Νέες κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε νέα κινητοποίηση σήμερα Τρίτη, στις 10 π.μ., στην εταιρεία «do Value» (προσυγκέντρωση στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα) καλεί σωματεία και φορείς η Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς, για να ορθωθούν εμπόδια στην αρπαγή λαϊκών κατοικιών από τις τράπεζες και τα κοράκια.

«Το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν θα αφήσει κανέναν απροστάτευτο απέναντι στην επίθεση των τραπεζικών ομίλων, τους τοκογλύφους και τα κοράκια. Ολοι μαζί θα υπερασπιστούμε τη λαϊκή κατοικία. Συνεχίζουμε τον αγώνα. Κάνουμε πράξη το σύνθημα "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη"», σημειώνει η Επιτροπή του ΠΑΜΕ.

Αύριο στη Θεσσαλονίκη για πλειστηριασμό σπιτιού φοιτήτριας

Σε κινητοποίηση αύριο Τετάρτη, στις 10.30 π.μ., έξω από τα γραφεία της «Do Value» στη Θεσσαλονίκη, για την αποτροπή του πλειστηριασμού σπιτιού φοιτήτριας του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, καλούν Φοιτητικοί Σύλλογοι της πόλης.

Συγκεκριμένα απόφαση για συμμετοχή έχουν πάρει οι Σύλλογοι Χημικού, Μαθηματικού, Φυσικού, Βιολογικού, Δασολογίας, Οδοντιατρικής, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, Χωροταξίας, Χημικών Μηχανικών, ΠΤΔΕ, ΦΠ, ΜΜΕ του ΑΠΘ, ΣΜΗ και ΣΕΥ του ΔΙΠΑΕ, ο Φοιτητικός Σύλλογος ΠΑΜΑΚ και ΣΟΦΕΘ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι τονίζουν πως οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν πρόκειται να ανεχτούν να πεταχτεί η συμφοιτήτριά τους και η οικογένειά της έξω από το σπίτι τους. «Ολοι εμείς που αγανακτούμε με τις τραγικές ελλείψεις μέσα στις εστίες που ζούμε και εξοργιζόμαστε όταν ακούμε για ανέγερση εστιών με ΣΔΙΤ, δηλαδή για επιβολή ενοικίων, δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένας συμφοιτητής μας, καμία λαϊκή οικογένεια να χάσει το σπίτι της από τα funds και τους τραπεζίτες», σημειώνει το κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων.

Στο μεταξύ, άλλη μια μαχητική παρέμβαση - μαζική εξόρμηση στη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης, στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στην επιχείρηση έξωσης άνεργου ζευγαριού από την πρώτη τους κατοικία στους Αμπελόκηπους, πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο ο εργαζόμενος λαός της περιοχής.

Μετά από κάλεσμα των εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων και του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Αμπελοκήπων - Μενεμένης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το Ταχυδρομείο Αμπελοκήπων και στη συνέχεια μαζική εξόρμηση στη λαϊκή αγορά, όπου κάλεσαν τον λαό της περιοχής με τη δράση του να σταθεί στο πλευρό της οικογένειας και να εμποδίσει την έξωσή της. Να δυναμώσει τον αγώνα για την προστασία των λαϊκών οικογενειών από τα κοράκια των τραπεζών και των fund.

Με συνθήματα όπως «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς», «τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός», διαδήλωσαν ότι θα υψώσουν τείχος προστασίας των λαϊκών οικογενειών.

Απαίτησαν εδώ και τώρα προστασία της πρώτης κατοικίας. Να ανασταλούν όλοι οι πλειστηριασμοί. Να γίνουν ρυθμίσεις δόσεων που να μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες. Διαγραφή όλων των τόκων και κουρέματος του κεφαλαίου, χωρίς προκαταβολές και εκβιασμούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απέτρεψαν και πάλι πλειστηριασμούς με παρέμβαση στα «κοράκια» (2024-07-11 00:00:00.0)
Αποτράπηκε έξωση μονογονεϊκής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη (2024-04-19 00:00:00.0)
Από τη Θήβα στην «do Value» για την αποτροπή του πλειστηριασμού (2023-08-29 00:00:00.0)
Νέα συγκέντρωση στην «do Value» για να μην ξεσπιτωθούν λαϊκά νοικοκυριά (2022-12-13 00:00:00.0)
Υπόθεση των εργαζομένων και των σωματείων τους το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών (2022-12-08 00:00:00.0)
Ξανά στον δρόμο σωματεία και φορείς ενάντια σε πλειστηριασμούς (2022-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ