Τρίτη 29 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ!
Από τη Θήβα στην «do Value» για την αποτροπή του πλειστηριασμού

Νέα κινητοποίηση αύριο στην Αθήνα, σε συνέχεια της μεγάλης διαδήλωσης ενάντια στο ξεσπίτωμα της εργατικής οικογένειας

Από τη μεγάλη κινητοποίηση που είχε πραγματοποιηθεί στη Θήβα
Από τη μεγάλη κινητοποίηση που είχε πραγματοποιηθεί στη Θήβα
Με κινητοποίηση αύριο Τετάρτη στις 10 π.μ. έξω από τα γραφεία της «do Value» (Κύπρου 27 και Αρχιμήδους, Μοσχάτο) συνεχίζει το Εργατικό Κέντρο Θήβας τις κινητοποιήσεις του ενάντια στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τετραμελούς εργατικής οικογένειας. Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση δρομολογεί λεωφορείο, που θα ξεκινήσει στις 7.30 το πρωί από το ΚΤΕΛ της Θήβας.

Υπενθυμίζεται ότι ενάντια στον συγκεκριμένο πλειστηριασμό είχε ήδη πραγματοποιηθεί στις 9 Αυγούστου μια συγκλονιστική και μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Θήβα. Το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και μαζικοί φορείς είχαν βρεθεί στο πλευρό των βιοπαλαιστών και των δύο ανήλικων παιδιών τους, στέλνοντας μήνυμα ότι ο λαός της περιοχής δεν θα επιτρέψει να παραδοθεί στα «κοράκια» καμία λαϊκή κατοικία.

«Δίνουμε συνέχεια στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της 9ης Αυγούστου και εντείνουμε την πίεση ώστε να μπει φρένο εδώ και τώρα στον πλειστηριασμό. Καλούμε όλα τα συνδικάτα, τους φορείς, τους συμπολίτες μας από Βοιωτία, Εύβοια και Αττική να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους και να συμμετάσχουν μαζικά», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο. Απαιτεί από την εταιρεία την ακύρωση του συγκεκριμένου πλειστηριασμού και τη ρύθμιση του χρέους της οικογένειας με όρους που να μπορεί να εξυπηρετήσει. Επίσης, διεκδικεί από την κυβέρνηση: Νομοθετική απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. «Κούρεμα» χρεών προς τις τράπεζες. Ρυθμίσεις στις οποίες να μπορεί να ανταποκριθεί η λαϊκή οικογένεια, χωρίς να υποχρεωθεί να υποβαθμίσει περαιτέρω τις ανάγκες της.

Την κινητοποίηση στηρίζει το ΠΑΜΕ και καλεί τα σωματεία της Αττικής να δώσουν το «παρών» (9.30 π.μ. στον ΗΣΑΠ Καλλιθέας). Η Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς εκφράζει την αλληλεγγύη της «στην οικογένεια από τη Θήβα που βρέθηκε μπροστά στον κίνδυνο να χάσει το σπίτι της και το υπερασπίστηκε, μαζί με τον λαό και τα σωματεία της περιοχής, με μια μαζική παλλαϊκή κινητοποίηση». «Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της οικογένειας να μη χάσει το σπίτι της. Είμαστε οι πολλοί, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, θα νικήσουμε», τονίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ