Τρίτη 29 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Σήμερα η εκδήλωση αλληλεγγύης των εργατικών σωματείων

«Καμία ανοχή, καμία αναμονή στην αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση που ετοιμάζει η νέα κυβέρνηση για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων» στο επίκεντρο της συζήτησης σε χώρους δουλειάς και γειτονιές

Χιλιάδες Γιαννιώτες συμμετέχουν κάθε χρόνο στην εκδήλωση αλληλεγγύης
Χιλιάδες Γιαννιώτες συμμετέχουν κάθε χρόνο στην εκδήλωση αλληλεγγύης
Μεγάλη αποδοχή και στήριξη από τους Γιαννιώτες συναντά για άλλη μια χρονιά η πρωτοβουλία αλληλεγγύης των εργατικών σωματείων. Με κεντρικό σύνθημα «Καμία ανοχή, καμία αναμονή στην αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση που ετοιμάζει η νέα κυβέρνηση για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων», η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα το βράδυ στην πλατεία Χατζή στους Αμπελόκηπους, με τη στήριξή του Εργατικού Κέντρου και στόχο, ανάμεσα στα άλλα, να συγκεντρωθούν οι οικονομικοί πόροι για τη στήριξη της λειτουργίας των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης και συνολικά της δράσης των σωματείων.

Η εκδήλωση αποτελεί την κορύφωση μιας πλούσιας πολιτιστικής ψυχαγωγικής δραστηριότητας, με ημερήσιες εκδρομές για μπάνια, εκδήλωση για μικρά παιδιά κ.ά., που ανέπτυξαν τα σωματεία στη διάρκεια του καλοκαιριού και αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες εργαζόμενους, με την παρουσία των νέων ζευγαριών να ξεχωρίζει.

Δείκτης της πλατιάς απήχησης της εκδήλωσης είναι η διακίνηση του λαχνού, με εκατοντάδες μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων να την κάνουν δική τους υπόθεση. Φέτος από την άμιλλα των σωματείων ξεχωρίζουν το κλαδικό Σωματείο του Φαρμάκου, οι Σχολικές Καθαρίστριες και οι Εμποροϋπάλληλοι, συνδικαλιστικές οργανώσεις με πλούσια αγωνιστική δράση όλη την προηγούμενη χρονιά. Παράλληλα, όλο και περισσότερα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου με αποφάσεις των διοικήσεών τους στηρίζουν την πρωτοβουλία με κάθε τρόπο, ενώ φέτος ξεχωρίζει η συμμετοχή του επιχειρησιακού σωματείου στη βιομηχανία εμφιάλωσης «Ζαγόρι», όπου πέρα από τη διακίνηση του λαχνού αναμένεται αυξημένη η συμμετοχή βιομηχανικών εργατών και από τα τρία εργοστάσια της επιχείρησης.

Οι διοικήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων από τα μέσα του Ιουλίου, και με ιδιαίτερη ένταση τις τελευταίες μέρες, οργώνουν κάθε δρόμο της πόλης και εργασιακό χώρο. Με τετρασέλιδη ανακοίνωση που έχει διανεμηθεί οργανωμένα σε πάνω από 4.500 αντίτυπα, οι συνδικαλιστές ανοίγουν θαρρετά τη συζήτηση καλώντας τους εργαζόμενους να ζωντανέψουν κι άλλο τα συνδικάτα, να δυναμώσουν την οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων και εργοδοσίας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, από αυτό το πλατύ άνοιγμα ξεχωρίζει η καθολική αποδοχή και αναγνώριση της δράσης των εργατικών σωματείων, με εκδηλώσεις για ποιοτικό ελεύθερο χρόνο, με παιδικές γιορτές, για ενασχόληση με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, ανάγκη που υπονομεύεται από τις εμπορευματοποιημένες ή υποβαθμισμένες υποδομές της πόλης, με τις εγκαταλελειμμένες παιδικές χαρές, δημοτικά πάρκα και αθλητικές εγκαταστάσεις. Από την άλλη, η ίδια η σημερινή εκδήλωση δίνει και διέξοδο σε εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες να διασκεδάσουν οικονομικά, με τα ακούσματα της λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι φέτος, όπως και πέρυσι, η εκδήλωση συγκεντρώνει συμμετοχές πολύ μεγάλου αριθμού μουσικών της πόλης, με τη στήριξη του σωματείου τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ