Να σταματήσει εδώ και τώρα η συνεργασία με την εταιρεία - δολοφόνο

Κινητοποίηση Φοιτητικών Συλλόγων του ΕΚΠΑ στην Πρυτανεία ενάντια στη συνεργασία με τη «Lockheed Martin»

Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2024

Με δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν χτες στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, Φοιτητικοί Σύλλογοι απαίτησαν να σταματήσει εδώ και τώρα η συνεργασία του Πανεπιστημίου με την εταιρεία - δολοφόνο «Lockheed Martin». Εξέφρασαν και έτσι την καταδίκη τους απέναντι στην έναρξη της συνεργασίας του Πανεπιστημίου, και ειδικότερα του Τμήματος Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, με τη δολοφονική πολεμική οπλοβιομηχανία.

Με συνθήματα, κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και πικέτες με τα αιτήματά τους, γράφοντας την απαίτησή τους μπροστά στην Πρυτανεία, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων ξεκαθάρισαν ότι «δεν δεχόμαστε η επιστήμη, η έρευνα των πανεπιστημίων μας να αξιοποιείται για πολεμικούς σκοπούς, το ίδιο το ΕΚΠΑ να συνάπτει συμφωνία με μια οπλοβιομηχανία που αποτελεί βασικό προμηθευτή οπλισμού του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ, που σφαγιάζει τον Παλαιστινιακό λαό».

Οπως αναφέρουν οι Σύλλογοι, έπειτα από την πίεση που άσκησαν, οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ δέχτηκαν αντιπροσωπεία που έθεσε τα αιτήματά τους. «Στη συγκεκριμένη συνάντηση ο αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας του Ιδρύματος, που εκπροσώπησε τη διοίκηση, δήλωσε πως η Πρυτανεία και η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών έχουν παντελή άγνοια σχετικά με τη συμφωνία, παίζοντας τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, την ίδια στιγμή που είναι δημοσιευμένη η απόφαση συνεργασίας του Τμήματος του ΕΚΠΑ με την εταιρεία», σημειώνουν οι φοιτητές, σχολιάζοντας: «Αλήθεια, τώρα που έμαθαν για τη συνεργασία, θα την καταγγείλουν επίσημα και θα την σταματήσουν άμεσα;».


«Οι φοιτητές το έχουμε ξεκάθαρο και δεν ξεγελιόμαστε. Το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους πολέμους έχει ως συνέπεια και την αξιοποίηση των πανεπιστημίων μας με διάφορους τρόπους σε αυτούς, ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Το ξεκαθαρίζουμε: Δεν ανεχόμαστε καμία εμπλοκή - καμία συμμετοχή - καμία αξιοποίηση ερευνητών και φοιτητών για τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους, για να σφαγιάζονται λαοί σε όλο τον κόσμο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, δυναμώνουμε την πίεση έτσι ώστε να παρθεί πίσω η απαράδεκτη συνεργασία, που πηγαίνει κόντρα στο αίσθημα, στη σαφή θέση που έχουμε πάρει από κοινού φοιτητές - ερευνητές - εργαζόμενοι και μεγάλη μερίδα του διδακτικού προσωπικού στα πανεπιστήμια. Αυτής της σωστής πλευράς της Ιστορίας, με τους λαούς που παλεύουν για λευτεριά και δίκιο, και όχι με τους ιμπεριαλιστές, που κοιτάνε πώς θα ξαναμοιράσουν τα κέρδη τους σφαγιάζοντας του λαούς», τονίζουν οι φοιτητές και δηλώνουν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν, απαιτώντας:

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύμπλεγμα ντροπής η συμφωνία ΕΚΠΑ και «Lockheed Martin» (2024-09-06 00:00:00.0)
Εξω από τα πανεπιστήμια οι βιομηχανίες του πολέμου! (2024-08-30 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις φοιτητικών συλλόγων (2020-05-22 00:00:00.0)
Πάνω από 50 Σύλλογοι διαδηλώνουν σε 7 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (2016-10-27 00:00:00.0)
Με επιτυχία κορυφώθηκε το Πανελλαδικό Διήμερο Δράσης (2015-03-27 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων (2013-06-12 00:00:00.0)