ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ
Παρασκευή 3 Γενάρη 2003

Φωτ.

Στη μνήμη του συγκρατούμενού του κατά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ο Σωτήρης Κράνιας, αντιστασιακός, Μακρονησιώτης, προσφέρει 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα.

Επίσης στη μνήμη του προσφέρουν:

-- Η Ε.Α 500 ευρώ, μέσω ΚΟ Αθήνας, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

-- Ο Σόλων Βέρας, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων του ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση.

-- Ο συνταξιούχος δικηγόρος Γεράσιμος Γεωργάτος 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων Πειραιά, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

-Ο Βαγγέλης Λυκούδης από την Κεφαλλονιά, 40 ευρώ μέσω ΚΟ Λόφου Αξιωματικών του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του σ. ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, προσφέρω 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ εμποροϋπαλλήλων της Αχτίδας υπηρεσιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση.

Σπύρος Μαρίνης

***

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ, ο Νίκος και η Πόπη Πικνή, προσφέρουν 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ο Σταμάτης και η Εφη Βουλαρίνου, προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΑΕ Μοσογείων του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, οι Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) προσφέρει 150 ευρώ και ο Κώστας Κολυβάς (Κάπας) 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, τα μέλη της ΚΟΒ Κολωνού-Πλάτωνα του ΚΚΕ, προσφέρουν 130 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

φωτ.

Πέρασαν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, πολιτικός πρόσφυγας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΤΣΑΣ του Αποστόλου. Αφησε την τελευταία του πνοή στο μακρινό Ουζμπεκιστάν, στην πόλη Τσιρτσίκ, περιμένοντας χρόνια τώρα τον επαναπατρισμό του και την επιστροφή στην πατρίδα, για την οποία αγωνίστηκε στα χρόνια της Kατοχής μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ, καθώς και ως μαχητής του ΔΣΕ.


Η απάνθρωπη πολιτική των κυβερνήσεων της Ελλάδας με το ρατσιστικό όρο του «γένους», στέρησε στον Ελληνα αγωνιστή Νίκο Καλτσά, από το χωριό Κοκκωτοί Αλμυρού, τη δυνατότητα να γυρίσει στην πατρίδα. Αιτία στάθηκε, ότι η σύζυγός του Σουλτάνα Κυρλίνη, ήταν κόρη Ελληνα σλαβόφωνου!

Στη μνήμη του και για την ονομαστική του εορτή, προσφέρω 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ραφίνας, ως δεύτερη δόση στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ο εξάδελφός του Γιώργος Σύρος

***

φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΟΥΡΤΖΗ, αγωνιστή της ένδοξης Εθνικής Αντίστασης, από την Πρέβεζα, προσφέρουμε 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Φιλαδέλφειας, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η οικογένειά του

***

φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, κομμουνιστή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Φιλαδέλφειας, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Νίτσα Παπανικολάου

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ και του ΚΩΣΤΑ ΒΑΖΟΥΡΑ, που πέθανε πρόσφατα, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ και 100 ευρώ, ως 3η δόση, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης και 10 ευρώ για το Ριζοσπάστη.

Κατερίνα Μπλίκα

φωτ.

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, του ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΖΙΒΡΑ και όλων των αγωνιστών από την Κεφαλονιά η οικογένεια του ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΒΑΛΕΝΤΗ προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 300 ευρώ.


***

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ και του ΤΑΚΗ ΜΑΜΑΤΣΗ, φίλου και συντρόφου που πολέμησαν μαζί στο ΔΣΕ ο ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ προσφέρει 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας.

**

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, η Αδέσμευτη Κίνηση Γυναικών προσφέρει 100 ευρώ.

***

Στη μνήμη του ΜΙΜΗ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ προσφέρει, ως πρώτη δόση, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εκδοτών - Βιβλιοπωλών.

***

φωτ. 2

Η ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΛΑ (ΚΟΥΛΑ) ΛΥΤΡΑ από το Σερνικάκι Φωκίδας, ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή, με αξιόλογη προσφορά και δράση στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας, πρόσφερε τις υπηρεσίες της ως νοσοκόμα στο νοσοκομείο της Πενταγιούς. Στη συνέχεια, παρά το νεαρό της ηλικίας της, ήταν πάντα πρόθυμη και ακούραστη να βοηθήσει με ανιδιοτέλεια γνωστούς και φίλους. Ο πρόωρος χαμός της άφησε αναντικατάστατο κενό στην οικογένειά της και σε όσους τη γνώρισαν.

Στη μνήμη της και για τη γιορτή της η αδελφή της ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΛΥΤΡΑ πρόσφερε 30 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αγ. Παύλου - Πλ. Βάθη.

***

Πέρασαν 53 χρόνια από τις 19 Ιούνη του 1949, που το ντόπιο φασιστικό βόλι έκοψε το νήμα της ζωής του ατρόμητου παλικαριού ΝΙΚΟΥ ΛΥΤΡΑ, μαχητή του ΔΣΕ από το Σερνικάκι Φωκίδας.

Γεννήθηκε από γονείς αγρότες και μεγάλωσε με την οκταμελή οικογένειά του με το χαμόγελο και το τραγούδι, ως τα 18 του χρόνια. Ανταρτοεπονίτης στην Κατοχή με αξιόλογη δράση, πήρε μέρος στα Δεκεμβριανά. Αιχμαλωτίστηκε με το Τάγμα του από τους Αγγλους.

Αργότερα πιάστηκε και εξορίστηκε στο Μακρονήσι. Οταν αφέθηκε ελεύθερος κατέφυγε στο ΔΣΕ στα τμήματα του Διαμαντή. Διακρίθηκε πολλές φορές για την αυτοθυσία του και την παλικαριά του.


Στις 19 Ιούνη 1949, ενώ εκτελούσε αποστολή με την ομάδα του, τραυματίστηκε θανάσιμα σε ενέδρα στην άκρη του χωριού μας. Ετσι έπαψε να χτυπά η ατίθαση και γεμάτη δίψα για τη ζωή καρδιά του.

Με το θάνατό του προστέθηκε τρίτο θύμα στην οικογένεια Λύτρα, στο δύσκολο και άνισο αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας, την ειρήνη, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του και με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσω τον αγώνα για την πραγμάτωση των ιδανικών τα οποία αυτός δεν πρόφτασε να πραγματοποιήσει, προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αγ. Παύλου - Πλ. Βάθη.

Η αδελφή του ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΛΥΤΡΑ

***

φωτ.

Συμπληρώθηκαν 6 μήνες από τότε που έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος κομμουνιστής ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος αφιέρωσε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στα ιδανικά του Μαρξισμού - Λενινισμού.

Στη μνήμη του ο ανιψιός του ΘΑΝΑΣΗΣ προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εμπόρων

***

Φωτ.4.1.2001 (Ρ)

Πέρασαν 6 χρόνια από την 1 Γενάρη 1997 που πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, φίλος και οπαδός του ΚΚΕ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ.

Στη μνήμη του η συντρόφισσα στη ζωή και τον αγώνα του ΜΑΡΙΑ και τα παιδιά τους προσφέρουν 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Σμύρνης, στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του ΖΗΣΗ ΖΕΡΒΟΥ από την Κοζάνη.

Στη μνήμη του η γυναίκα του ΒΑΣΙΛΙΚΗ και τα παιδιά του ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ - ΜΑΙΡΗ και ΒΑΓΓΕΛΗΣ προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κοζάνης

***

φωτ.

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ που έφυγε στις 29-12-2002 αντί για στεφάνι οι φίλοι της προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση.

***

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΝΑΡΑΣ από το Βαλτεσινίκο Αρκαδίας προσφέρει, μέσω ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, 50 ευρώ στη μνήμη του μπάρμπα του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΝΑΡΑ που δολοφονήθηκε από τους παρακρατικούς το 1947, της θείας του ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΜΠΑΝΑΡΑ - ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και στη μνήμη των γονιών του ΜΗΤΣΟΥ και ΘΕΩΝΗΣ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.


***

Στη μνήμη του συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ η ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΑΚΗ προσφέρει 20 ευρώ στη Δημοκρατική Μέριμνα.

***

Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΡΑΠΤΗ προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ στη μνήμη του πατέρα της ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΡΑΠΤΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μέσω ΚΟΒ ΙΚΑ της Αχτίδας Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ.

***

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΡΑΠΤΗ, πατέρα της συντρόφισσας ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ, προσφέρουμε 150 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

ΑΧΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ της ΚΟΑ.

**

Στη μνήμη του αδελφού μου ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ο οποίος αφιέρωσε όλη του τη ζωή στο ΚΚΕ, βασανίστηκε, εξορίστηκε στον Αϊ - Στράτη για πολλά χρόνια, στην Κατοχή απέδρασε, πήγε στη Θεσσαλονίκη όπου δούλεψε στην οργάνωση του ΚΚΕ ως Β' Γραμματέας μαζί με τον Χατζήμαλη.

Στη Θεσσαλονίκη πιάστηκε και κλείστηκε στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά από τους Γερμανούς κατακτητές και εκτελέστηκε μαζί με άλλους πατριώτες.

Για τη γιορτή του προσφέρω 200 ευρώ (πρώτη δόση) για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φάρου Ν. Σμύρνης.

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

***

Στη μνήμη των αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΓΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΠΥΡΟΥ ΣΓΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΑΓΙΑΝΝΗ, ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΑΖΙΑΡΗ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ, ΤΑΚΗ ΥΦΑΝΤΉ, ΗΛΙΑ ΔΑΡΑΔΗΜΟΥ, ΗΛΙΑ ΔΕΔΟΥΣΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΑΒΟΥ, ΔΡΟΣΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ και ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΑΝΑ, η οικογένεια του ΝΙΚΟΥ ΣΓΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρει 200 ευρώ (δεύτερη δόση) μέσω ΚΟΒ Βιοτεχνών Βύρωνα, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΙΝΤΖΗΛΑΙΟΣ από το Βύρωνα και οι φίλοι ΠΚ και ΕΚ προσφέρουν στη μνήμη ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ 70 ευρώ για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.


***

Στη μνήμη των γονιών τους ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗ, που έζησαν και αγωνίστηκαν πιστοί στα ιδανικά του Κόμματος, τα παιδιά τους ΦΩΤΕΙΝΗ και ΓΙΩΡΓΟΣ προσφέρουν 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αργυρούπολης.

***

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΕΛΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ τα ξαδέλφια της ΓΙΩΡΓΟΣ και ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤΟΥ προσφέρουν 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δραπετσώνας.

***

Στη μνήμη της αδελφής του ΓΙΩΤΑΣ ΜΑΝΤΑΛΑΡΗ, ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΤΑΛΑΡΗΣ προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 60 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου.

***

Στη μνήμη των σ. ΣΟΥΚΑΡΑ ΣΩΤΗΡΗ, ΚΩΤΣΑΚΗ ΣΠΥΡΟΥ - ΚΟΥΤΡΟΚΟΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ και ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ο ΤΑΣΟΣ ΡΑΣΙΑΣ προσφέρει 300 ευρώ.

***

φωτ.

Στη μνήμη της ΓΩΓΩΣ ΛΙΛΗ, ο σύζυγός της ΤΑΣΟΣ ΛΙΛΗΣ προσφέρει 60 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Νέας Ιωνίας.

***

Φωτογ.

Στη μνήμη του ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ ΙΝΑΨ η γυναίκα του ΕΛΕΝΗ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΟΥ - ΙΝΑΨ προσφέρει 100 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Κυψέλης.

***

Στη μνήμη των γονιών τους ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, αναπήρου του 1912 Βαλκανικού Πολέμου και κατάκοιτου, που δολοφονήθηκε το 1948 με ρόπαλα από άνανδρους παρακρατικούς μπράβους, ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ που σφαγιάστηκε το 1948 στην Γκιόνα, ακολουθώντας μαζί και με άλλους άοπλους τα τμήματα του ΔΣΕ στη διάρκεια εκκαθαριστικών επιχειρήσεων για να σωθούν, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΖΑΓΓΑΝΑ, γονείς πέντε παιδιών τους στο ΔΣΕ από τα οποία η ΚΟΥΛΑ και ΕΛΕΝΗ σκοτώθηκαν μαχόμενες.

Επίσης στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΑΣΟΥΛΑ που στις 30.11.02 έκλεισε χρόνο από το θάνατό του και στη μνήμη του αλησμόνητου φίλου μας ΝΤΙΝΟΥ ΚΕΡΧΟΥΛΑ, δικηγόρου - στελέχους του ΔΣΕ Πελοποννήσου, οι ΚΩΣΤΑΣ και ΠΙΤΣΑ ΚΟΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουν 420 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λαμπρινής.


***

φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου της ΙΩΑΝΝΗ ΜΗΤΡΑΝΤΖΑ, η ΣΟΦΙΑ ΜΗΤΡΑΝΤΖΑ προσφέρει 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Κυψέλης.

***

φωτ. 2

Στη μνήμη της ΡΕΒΕΚΚΑΣ ΜΑΝΟΥΣΟΥ - ΤΑΛΑΓΑΝΗ, οχτώ χρόνια από το θάνατό της, ο σύζυγός της ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ, προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, καθώς και στη μνήμη της ΚΑΤΙΝΑΣ ΜΟΣΧΟΥ που πέθανε πριν από ένα χρόνο.

***

φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού της ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΤΑΣΙΔΗ του ΑΝΕΣΤΗ με το ψευδώνυμο ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ - ΓΙΑΓΚΟΣ και του θείου της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΟΥΝΑΡΙΔΗ, η ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ - ΤΖΙΩΚΑ προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του ΗΛΙΑ ΜΕΝΤΗ, στελέχους του ΚΚΕ, τα ανίψια του ΑΝΔΡΕΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ και ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ προσφέρουν 40 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Λαυρίου.

Στη μνήμη του ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΛΑΦΙΩΤΗ, γραμματέα της ΚΟΒ Λαυρίου του ΚΚΕ, οι γονείς του προσφέρουν 50 ευρώ στη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λαυρίου.

***

(φωτ. 6)

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΣΤΑΝΗ που δολοφονήθηκε το 1947 στις Κροκεές Λακωνίας από τρομοκράτες, σε ηλικία 55 χρόνων, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΣΤΑΝΗ, 57 ετών και ΔΩΡΟΘΕΑΣ ΚΑΣΤΑΝΗ, 13 ετών, που δολοφονήθηκαν το 1949 στη διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων στον Ταϋγετο, ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΣΤΑΝΗ, 25 χρόνων, που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του το 1946 στο χωριό Λιαντίνα Λακωνίας, ΝΙΚΟΥ ΚΑΣΤΑΝΗ, ανθυπολοχαγού του ΔΣΕ 24 χρόνων, που σκοτώθηκε το 1949 στον Ταϋγετο, ΠΙΠΙΤΣΑΣ ΚΑΣΤΑΝΗ, 20 χρόνων, μαχήτριας του ΔΣΕ που σκοτώθηκε στον Πάρνωνα το 1948, ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΑΣΤΑΝΗ, μαχητή του ΔΣΕ που πέθανε στην Αθήνα το 1992 στα 59 του χρόνια και ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΑΣΤΑΝΗ, συζύγου μου, που πέθανε σε ηλικία 58 χρόνων το 1988, προσφέρω 50.000 δραχμές στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Λακωνίας, για την οικονομική εξόρμηση.


Δημήτρης Καστάνης

***

φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα του λαϊκού αγωνιστή και μέλους του ΚΚΕ ΛΕΩΝΙΔΑ ΦΑΣΟΥΛΑ ο γιος του Θέμης προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», σαν πρώτη δόση 150 ευρώ.

***

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ και ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ τα παιδιά τους λευτέρης και Ελένη ευαγγελοπούλου προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω του Τομέα Υγείας της ΚΝΕ, 150 ευρώ.



















ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2013-12-04 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2008-01-18 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-01-27 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2006-12-09 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2002-12-12 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2002-01-04 00:00:00.0)