ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Θα συνεχίσουμε κατά της κατοχής και του πολέμου
Τρίτη 15 Απρίλη 2003

Από την πικετοφορία στους δρόμους του Πειραιά
Ο πόλεμος δεν τελείωσε κι εμείς θα συνεχίσουμε τη δράση μας ενάντια σε όλες τις μορφές του ιμπεριαλισμού. Την απόφαση αυτή διατράνωσε ο λαός του Πειραιά, μέσα από τις αντιπολεμικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε συνοικίες του το Σαββατοκύριακο, στα πλαίσια της απόφασης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

Στο Κερατσίνι

Οι λαοί πρέπει να αποτελέσουν το αντίπαλο δέος στη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστών. Αυτό ήταν το κοινό σημείο, στο οποίο κατέληξαν οι ομιλητές στη διάρκεια εκδήλωσης - συζήτησης την περασμένη Κυριακή στο δημαρχείο Κερατσινίου.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, η Ενωση Συλλόγων Γονέων Κερατσινίου, οι Σύλλογοι Γονέων και μαζικοί φορείς της πόλης.

Ανοίγοντας, τη συζήτηση που συντόνισε η Ε. Μαυρούλη, η Εύη Λειβαδά πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Κερατσινίου υπογράμμισε την απόφαση για συνέχεια και δυνάμωμα των αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων. Ενώ, ο εικονολήπτης Αλέξης Μπαρτζός μετέφερε στους συγκεντρωμένους τις τραγικές εικόνες των αθώων θυμάτων που έζησε ο ίδιος στο Ιράκ.

Στη συνέχεια η Ελένη Παπαδοπούλου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, επισήμανε πως ο πόλεμος δεν τελείωσε. Υπάρχει με πολλές μορφές και με στόχο πάντα το κέρδος.

Τέλος, ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος, αντιστράτηγος ε.α. Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, θα τονίσει: «Η αθλιότητα της Αμερικής θα πέσει. Τη συμπάθεια που απέκτησαν με την 11η Σεπτέμβρη, την απώλεσαν με το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Στο Ιράκ οι Αμερικανοί θα τελματώσουν πλήρως», είπε.

Στην παρέμβασή του ο Β. Φίλιας, καθηγητής Πανεπιστημίου, τόνισε πως «μπαίνουμε στις παρυφές του Γ' Παγκόσμιου Πολέμου». Κάλεσε το λαϊκό κίνημα να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση.

Αλλες εκδηλώσεις

- «Εμείς δεν το βάζουμε κάτω! Ο,τι και να γίνει, οι λαοί θα σταματήσουν το ιμπεριαλιστικό τέρας, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση. Μ' αυτά τα λόγια τα μέλη τις Δημοτικής Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" στη διάρκεια πικετοφορίας που οργάνωσαν μαζί με την Νεανική Δράση για την Ειρήνη στο κέντρο του Πειραιά, καλούσαν τον κόσμο να συνεχίσει, με περισσότερο πείσμα και οργάνωση, τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα. Μαζί τους ο Κώστας Τζατζάνης, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης και ο Χρήστος Σταυρόπουλος εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του ΔΗΚΚΙ.

- Αντιπολεμική εκδήλωση διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι, η Ενωση Γονέων του Ε΄ Διαμερίσματος, ο Σύλλογος Γυναικών «Η Πρόοδος», η ΕΛΜΕ Πειραιά, ο αθλητικός σύλλογος «Ο Φοίνικας» και άλλοι φορείς του Πειραιά.

- Στη Νίκαια το Σάββατο το βράδυ, πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή πολύ κόσμου, αντιπολεμική εκδήλωση που διοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς, ο Δήμος Νίκαιας και μαζικοί φορείς της πόλης.

- Τέλος, μαζική ήταν η συμμετοχή του κόσμου και στην αντιπολεμική εκδήλωση που διοργανώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στην πλατεία Ηρώων του Περάματος, από τους Συλλόγους των εκπαιδευτικών και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις (2003-05-09 00:00:00.0)
Τα όνειρα πιο δυνατά από τα κανόνια τους (2003-04-05 00:00:00.0)
Διαδηλώσεις σ' όλη τη χώρα (2002-10-27 00:00:00.0)
Ξεσηκώνονται σε Πελοπόννησο και Κεφαλονιά (2002-10-26 00:00:00.0)
Τα παιδιά «αγκαλιάζουν» την ειρήνη... (2000-05-05 00:00:00.0)
Αντιπολεμικός Μάης στο Κερατσίνι (1999-05-05 00:00:00.0)