Παρασκευή 5 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Τα παιδιά «αγκαλιάζουν» την ειρήνη...

Πολύμορφες εκδηλώσεις προγραμματίζει η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου για το Μάη, με τη συμμετοχή πολλών μαθητών και νέων ανθρώπων

Πλήθος εκδηλώσεων, αφιερωμένων στην παγκόσμια ειρήνη, έχει προγραμματίσει, για το μήνα Μάη, η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου. Εκδηλώσεις, που, στη συγκεκριμένη πόλη του Πειραιά, θα γίνουν με τη συμμετοχή πλήθους μικρών μαθητών. Οι παιδικές φωνές και ανησυχίες, σε συνδυασμό με τη φαντασία της «τρυφερής» ηλικίας, θα δώσουν ένα διαφορετικό χρώμα στις πολύμορφες δραστηριότητες.

Οπως αναφέρουν, στην ανακοίνωσή τους, τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, έχουν μοιράσει σε όλα τα σχολεία, ένα εξαιρετικό λεύκωμα με τις δραστηριότητες του φιλειρηνικού κινήματος, καθώς επίσης και την ιστορία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και της ΕΕΔΥΕ. Επίσης, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, το φιλειρηνικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της πόλης θα πάρει ενεργά μέρος σε όλες τις κεντρικές εκδηλώσεις που έχει ανακοινώσει η ΕΕΔΥΕ. Εξάλλου, την Τετάρτη 10 Μάη στις 12.30 μ.μ., θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο της πόλης με θέμα τις δραστηριότητες μέσα στο φετινό δεκαήμερο ειρήνης.

Στις επαφές που είχε η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Κερατσινίου με μαθητές και εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων αποφασίστηκε την Πέμπτη 11 Μάη στις 7.30 μ.μ., στην Πλατεία Λαού, να «φιλοξενηθούν» οι σύνεδροι του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης σε μια εκδήλωση, στην οποία, οι «πρωταγωνιστές» των σχολείων θα υποδεχτούν τους συνέδρους με έκθεση ζωγραφικής, μηνύματα και δώρα για τα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Κούβας, της Ινδίας και της Αφρικής. Παράλληλα, θα γίνουν παρεμβάσεις των μαθητών των σχολείων με θέματα που αφορούν την ειρήνη και την προάσπισή της.

Στην ίδια εκδήλωση, ο Δήμος, οι κοινωνικοί Φορείς και τα σχολεία θα τιμήσουν το Παράρτημα της Εθνικής Αντίστασης, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα 55 χρόνια από τη λήξη του Β` Παγκοσμίου Πολέμου.

Την Παρασκευή 12 Μάη, η Επιτροπή Ειρήνης, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, θα υποδεχτεί το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης που συνεδριάζει στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, ενώ στις 12 και 13 Μάη συμμετέχει στο Φεστιβάλ Νεολαίας του Δήμου με περίπτερο της ειρήνης.

Τέλος, την Κυριακή 28 Μάη θα διοργανωθεί μαζί με τον ποδηλατικό Σύλλογο ΓΑΣ «ΙΑΣΟΝΑΣ», ποδηλατοδρομία συμπαράστασης στα παιδιά - θύματα της Παγκόσμιας Ιμπεριαλιστικής Τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ