Παρασκευή 5 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναγκαία η συσπείρωση!

Στο εργοτάξιο του μετρό στο Μοναστηράκι, μια ακόμη εξόρμηση κλιμακίου του ΠΑΜΕ

«Στο φετινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς επιβάλλεται να τονίσουμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, καθώς το τελευταίο διάστημα ξεδιπλώνεται μπροστά μας ένα σχέδιο καταπάτησης των εργατικών δικαιωμάτων». Με τα λόγια αυτά και με ένα γαρίφαλο ο Θύμιος Ευθυμίου, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κάλεσε τους οικοδόμους που εργάζονται στο μετρό στο Μοναστηράκι να δώσουν δυναμικό «παρών» στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση την Κυριακή στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Η περιοδεία πραγματοποιήθηκε χτες κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας που είχαν οι οικοδόμοι στο εργοτάξιο στα πλαίσια των εξορμήσεων του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά.

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε, ο Θ. Ευθυμίου επισήμανε την ανάγκη οι φετινές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά να είναι περισσότερο μαζικές από κάθε άλλη φορά, καθώς τα σχέδια που έχουν κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο για τους εργαζόμενους δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Οσον αφορά την ίδρυση του ΠΑΜΕ - που φέτος κλείνει ένα χρόνο - Θ. Ευθυμίου επισήμανε ότι οι λόγοι της ίδρυσής του είναι «για να ακουμπήσουν οι εργαζόμενοι και μαζί να αμυνθούμε στις πολιτικές που εφαρμόζονται. Το ΠΑΜΕ έγινε για να αντισταθούμε στη συναίνεση και στο συμβιβασμό που έχουν φέρει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στο συνδικαλιστικό κίνημα. Το ΠΑΜΕ έγινε προκειμένου να συσπειρωθεί το ταξικό, συνδικαλιστικό κίνημα».

Στη συνέχεια ακολούθησε πλούσιος διάλογος με τους εργαζόμενους, οι οποίοι κατέθεσαν τις ερωτήσεις τους και τις απορίες τους, που αφορούσαν τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στο ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και την κατάσταση στους χώρους εργασίας με τη διάλυση του 8ωρου. Σε όλα αυτά ο Θ. Ευθυμίου απάντησε ότι «ενόψει της Πρωτομαγιάς το ΠΑΜΕ παλεύει για 35ωρο - 5ήμερο - 7ωρο. Οσον αφορά τη συγκέντρωση της Κυριακής πρέπει να δώσουμε μία μαχητική απάντηση σε όλους αυτούς που καπηλεύονται τα συμφέροντά μας». Οσον αφορά τους τρόπους με τους οποίους οι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να θυμηθούν τον «καλό, παλιό τρόπο διεκδίκησης που είναι ο αγώνας. Αυτός πρέπει να είναι ο μοναδικός μονόδρομος που πρέπει να ακολουθούν οι εργαζόμενοι», κατέληξε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτομαγιά (2007-04-25 00:00:00.0)
Ολες οι δυνάμεις για την προετοιμασία της (2004-04-20 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ταξικού γιορτασμού (2003-04-19 00:00:00.0)
Πλήθος πρωτοβουλιών για την οργάνωση του ταξικού γιορτασμού (2002-04-24 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις στους τόπους δουλιάς (1999-04-29 00:00:00.0)
Ομόφωνα σε ταξική Πρωτομαγιά (1997-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ