Παρασκευή 5 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αγωνιστικό ανάστημα στο κεφάλαιο

Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις σε εργοτάξια για την εργατική Πρωτομαγιά

Στάσεις εργασίας και εκδηλώσεις πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες σε εργοτάξια της Αττικής με απόφαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, προς τιμήν της εργατικής Πρωτομαγιάς. Χτες, στα πλαίσια στάσεων εργασίας, έγιναν συγκεντρώσεις σε τμήματα του εργοταξίου του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα, όπου μίλησαν στελέχη του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, καλώντας στην ταξική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση την Κυριακή στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην προσυγκέντρωση του κλάδου στις 9 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος.

Μικρές συγκεντρώσεις στήνονταν από τμήμα σε τμήμα, ενώ στελέχη του Συνδικάτου μοίραζαν στους εργαζόμενους κόκκινα γαρίφαλα. Ο Γ. Πάσουλας, γραμματέας της Ομοσπονδίας, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, αναφέρθηκε στις προχτεσινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και τους πανηγυρισμούς για την είσοδο στην ΟΝΕ και επισήμανε πως την πλήρωσε ακριβά ο ελληνικός λαός, ενώ το κεφάλαιο αύξησε τα κέρδη του. «Μιλάνε - συνέχισε - για διατήρηση των δεικτών της ΟΝΕ και αυτό σημαίνει πετσόκομμα μισθών, ανατροπή εργασιακών σχέσεων, διάλυση της ασφάλισης». Κάλεσε «όλους να πάρετε μέρος στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Εκεί να δείξουμε το ανάστημά μας απέναντι στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Στην επίθεση σε βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, που δέχονται οι εργαζόμενοι, αναφέρθηκε ο Γ. Σταυρόπουλος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας πως «ο εργάτης είχε κατακτήσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το 8ωρο, την ειδικότητα, την υποχρεωτική καθολική ασφάλιση κ.ά. Αυτά θέλουν να τα καταργήσουν κεφάλαιο και κυβέρνηση». Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ - συνέχισε - συμφωνεί και στηρίζει την αντεργατική πολιτική και «γι' αυτό είναι αντίπαλος μαζί με το κεφάλαιο και την κυβέρνηση». Τόνισε ότι «δεν είναι νομοτέλεια η κατάργηση των δικαιωμάτων μας. Οι εργάτες μπορούν να επιβάλουν μια άλλη πορεία. Να περάσουμε τώρα στην αντεπίθεση».

Οι στάσεις εργασίας συνεχίζονται σήμερα σε άλλα τμήματα του υπό κατασκευή αεροδρομίου και σε άλλα εργοτάξια. Σήμερα επίσης το απόγευμα στις 7 πραγματοποιείται στην αίθουσα του Συνδικάτου (Βερανζέρου 1) πρωτομαγιάτικη εκδήλωση για τη νεολαία του κλάδου με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ