Παρασκευή 5 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάλεσμα σε κάθε ανυπότακτο εργάτη

Εξόρμηση για την προπαγάνδιση της συγκέντρωσης της Κυριακής έγινε χτες στο κέντρο της Αθήνας

Με σύνθημα «απαντάμε ταξικά αγωνιστικά», συνδικαλιστές μαζί με νέους εργαζόμενους κάλεσαν τους εργάτες της Αθήνας να δώσουν μαζικό και ταξικό «παρών» στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Κυριακή 7 του Μάη, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπως Ομόνοια, Κάνιγγος και αλλού, κλιμάκια του ΠΑΜΕ μοίρασαν χτες το απόγευμα ανακοινώσεις και κρέμασαν ενημερωτικά πανό και αφίσες, προετοιμάζοντας την πρωτεύουσα για την κυριακάτικη, ταξική, πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση.

Στις εισόδους του μετρό στην πλατεία Ομονοίας, στην πλατεία Κάνιγγος, στις αρχές της Πανεπιστημίου οι ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ περνούσαν από χέρι σε χέρι και μαζί με τα πανό και τις αφίσες που υψώθηκαν έστειλαν αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της πόλης. Στους εργαζόμενους αυτούς, που νιώθουν καθημερινά στο πετσί τους τη λαίλαπα των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου.

Πολλοί ήταν εκείνοι που παίρνοντας την ανακοίνωση ρώταγαν για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αλλά και για το πώς αποφάσισαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ να γιορτάσουν τη φετινή Πρωτομαγιά!!! Επίσης, πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν την αγωνία τους για τη σημερινή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μιλώντας στο «Ρ» σχετικά με τη χτεσινή εξόρμηση - που είχε πανελλαδικό χαρακτήρα - τόνισε: «Η σημερινή εξόρμηση γίνεται στα πλαίσια της μεγάλης παλλαϊκής, πανεργατικής πανεξόρμησης που έχει ξεκινήσει το ΠΑΜΕ σε κάθε πόλη και γειτονιά της Ελλάδας και κυρίως στους εργασιακούς χώρους, με αφορμή το φετινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς και τον ταξικό χαρακτήρα που πρέπει να πάρει στις σημερινές συνθήκες. Είναι μια πανεξόρμηση- κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για να πάρουν μέρος μαζικά, ταξικά, αγωνιστικά, σε όλες τις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις. Να δώσουν τη δική τους ταξική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική με τα αντεργατικά λαϊκά μέτρα που ετοιμάζει αλλά και στις συμβιβασμένες και υποταγμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Πάρα πολλοί είναι μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι και τα σωματεία που έχουν ανταποκριθεί σ' αυτό το κάλεσμα για ταξικό αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς και αυτό δείχνει και την επιτυχία που έχει η δουλιά που έχουμε κάνει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παλλαϊκός ξεσηκωμός με τα λάβαρα του ΠΑΜΕ (2009-04-28 00:00:00.0)
Προετοιμάζονται για την 1η Μάη (2004-04-22 00:00:00.0)
Ενάντια στο κεφάλαιο και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό (2003-04-05 00:00:00.0)
Ολοι οι δρόμοι τη Μ. Τετάρτη θα οδηγούν στο Σύνταγμα (2002-04-27 00:00:00.0)
Πλήθος πρωτοβουλιών για την οργάνωση του ταξικού γιορτασμού (2002-04-24 00:00:00.0)
Ταξικό κάλεσμα (2000-05-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ