Σάββατο 27 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2002
Ολοι οι δρόμοι τη Μ. Τετάρτη θα οδηγούν στο Σύνταγμα

Ενα δυναμικό, αγωνιστικό μήνυμα για τη διαρκή ταξική αντιπαράθεση προετοιμάζονται να στείλουν οι εργαζόμενοι με τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς και με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζονται για να είναι όσο πιο ισχυρό γίνεται. Οι απεργιακές εκδηλώσεις κορυφώνονται με την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης και την πορεία που θα γίνει προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Ταυτόχρονα, σε δεκάδες πόλεις της χώρας έχουν προγραμματιστεί την ίδια σχεδόν χρονική στιγμή πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις.

Μέχρι και χτες, συνεχίζονταν με αμείωτο βαθμό να αυξάνεται ο αριθμός συνδικαλιστικών φορέων, συντονιστικών επιτροπών και επιτροπών αγώνα απ' όλη τη χώρα που ανταποκρίνονταν στο κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, και ανακοίνωναν αποφάσεις απεργίας. Χτες προστέθηκαν στον κατάλογο: Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA», Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων Ζακύνθου και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Λάρισας.

Με κεντρικό σύνθημα ότι η Πρωτομαγιά δε θα είναι μέρα λουλουδιών αλλά μέρα αγωνιστικής απάντησης στους σφαγείς των λαών και των κοινωνικών δικαιωμάτων και εργατικής αντεπίθεσης κόντρα στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, συνδικάτα, συντονιστικές επιτροπές, επιτροπές αγώνα και συνδικαλιστικοί φορείς από πολλούς κλάδους, κάνουν δικιά τους υπόθεση το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς και διεκδικούν τα αιτήματα της τάξης τους.


Αυτό το μήνυμα απλώνεται καθημερινά σε κάθε εργοστάσιο, γιαπί, εργασιακό χώρο και σε κάθε εργαζόμενο του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Στέλνουν έτσι ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση, ότι καμία μεταφορά της Πρωτομαγιάτικης αργίας, σε συνδυασμό με διάφορες εργοδοτικές υπονομεύσεις, δε θα σταματήσει τους εργαζόμενους. Μαζικά και ενωμένα θα απεργήσουν τη Μεγάλη Τετάρτη, διεκδικώντας τα δικά τους αιτήματα. Την ίδια στιγμή, μέσα από την πανεργατική απεργία θα στείλουν μήνυμα καταδίκης της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που μετά την προχτεσινή απόφαση να συνεχίσει τη συνδιαλλαγή με κυβέρνηση και εργοδότες για την αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων χτες πρόσθεσε στην ξεπουλημένη τακτική της και την υπογραφή μιας ακόμα ΕΓΣΣΕ με αυξήσεις φτώχειας. Ετσι, η Πρωτομαγιάτικη απεργία αναδεικνύεται και βήμα μαζικής απάντησης των εργαζομένων και συσπείρωσης γύρω από τις θέσεις του ΠΑΜΕ, για να διεκδικήσουν μισθούς που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες και ταυτόχρονα, δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, με αύξηση των συντάξεων και μείωση των ορίων ηλικίας.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ όσο πλησιάζει η μέρα της απεργίας εντείνουν τις προετοιμασίες, ώστε ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς να είναι ενωτικός και ταξικός. Συνδικαλιστές με καθημερινές εξορμήσεις σε δεκάδες χώρους δουλιάς ενημερώνουν τους εργαζόμενους και τους καλούν να συμμετάσχουν μαζικά στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και στις συγκεντρώσεις εκείνης της ημέρας.

Τη Δευτέρα περιοδείες θα γίνουν στη Στατιστική Υπηρεσία, στα «Καρφούρ» στους Αμπελόκηπους, στο ΥΠΕΧΩΔΕ στις Τρεις Γέφυρες, στα εργοστάσια Μετάλλου ΚΑΖΗΣ, ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ, ΠΟΛΕΜΗΣ, ΑΛΣΤΟΜ και σε υποκαταστήματα του ΟΤΕ σε Ρέντη, Αιγάλεω, Δαγκλή, Πειραιά, Κεραμεικό και στο κέντρο της Αθήνας. Τη Δευτέρα επίσης περιοδείες θα γίνουν από συνδικαλιστές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας στο Φτερωτό Ερμή, στη Σπίντεξ και στην εταιρία καθαρισμού ΦΑΚΟΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ