Σάββατο 27 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Σέρνουν το σωματείο στα δικαστήρια

Σε μεθοδευμένη ενέργεια, με στόχο την ψυχολογική βία, την τρομοκράτηση και παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης, προχώρησε προχτές η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, καταθέτοντας αγωγή κατά του σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας και ειδικότερα κατά του αντιπροέδρου και του γραμματέα. Αφορμή ήταν η απόφαση της διοίκησης του σωματείου να συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στις 18 Απρίλη και στην οποία οι εργαζόμενοι συμμετείχαν σε ποσοστό 100%.

Μάλιστα, η διορισμένη διοίκηση έχει ζητήσει στην αγωγή, που κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας και θα εκδικαστεί στις 4.10.2002, να επιβληθούν εξοντωτικές ποινές στους δύο συνδικαλιστές. Συγκεκριμένα, ζητάει προσωπική κράτηση ενός έτους και χρηματική ποινή 29,347 ευρώ για δήθεν διαφυγόντα έσοδα και ηθική βλάβη και να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

Φυσικά, η αγωγή δε στρεφόταν εναντίον του φιλοκυβερνητικού προέδρου του σωματείου, ο οποίος είχε ταχθεί κατά της απεργίας και δεν υπέγραφε την απόφαση που στάλθηκε στη διοίκηση του εργοστασίου.

Οι προσχηματικοί λόγοι που επικαλούνται τα κυβερνητικά φερέφωνα της διοίκησης της επιχείρησης είναι ότι δήθεν το έγγραφο του σωματείου δεν ανέφερε ποιο όργανο αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία που είχε κηρύξει η Ομοσπονδία Μετάλλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ