Σάββατο 27 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Στην πλατεία Κοραή η ταξική συγκέντρωση

Πυρετωδώς προετοιμάζεται και το πρώτο λιμάνι της χώρας για να υποδεχτεί την Εργατική Πρωτομαγιά. Οι ταξικές-αγωνιστικές δυνάμεις της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Πειραιά, αλωνίζοντας καθημερινά κάθε χώρο δουλιάς, μεταφέρουν το απεργιακό πρωτομαγιάτικο μήνυμα που έχει εκπέμψει το ΠΑΜΕ και στον τελευταίο εργαζόμενο. Η απεργιακή συγκέντρωση της Μεγάλης Τετάρτης στον Πειραιά, την οποία διοργανώνει η Συντονιστική, θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κοραή, ενώ μισή ώρα πριν, τα πρωτοβάθμια σωματεία θα προσυγκεντρωθούν έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Τη Δευτέρα η μάχη της ενημέρωσης θα δοθεί στα πολυκαταστήματα του κέντρου του Πειραιά, στα εργοστάσια ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΑΪΔΑ και ΙΟΝ και στο Νοσοκομείο Μεταξά. Ενώ την Τρίτη στα εργοστάσια ΚΕΡΑΝΗΣ, ΚΟΛΓΚΕΪΤ, στη μεταλλουργική επιχείρηση ΝΤΟΜΟΥΣ, στο Τζάνειο Νοσοκομείο και στο Βίλατζ Σέντερ.

Ηδη απόφαση για απεργία τη Μεγάλη Τετάρτη έχουν πάρει όλα τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, η Ενωση Λιμενεργατών και άλλοι. Στο μεταξύ, χτες, η νόθα πλειοψηφία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας απέρριψε το αίτημα των αγωνιστικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» για 24ωρη απεργία τη Μεγάλη Τετάρτη και αποφάσισε να... τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά με στάση εργασίας στα βαπόρια από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Η Συντονιστική Επιτροπή στην ανακοίνωση που έχει εκδώσει επισημαίνει προς τους εργαζόμενους ότι «η απεργία της 1ης του Μάη δεν είναι μόνο μια μέρα μνήμης, απότισης τιμών στα εκατομμύρια επώνυμων και ανώνυμων ηρώων της τάξης μας, από τους πρωτοπόρους της Πρωτομαγιάς του Σικάγου το 1886 έως σήμερα. Η 1η του Μάη είναι, πριν από όλα, μέρα διεκδίκησης των αιτημάτων της εργατικής τάξης. Προβολής του ιστορικού της ρόλου, της νομοτελειακής αποστολής μιας τάξης που της ανήκουν όλα γιατί είναι ο βασικός παραγωγός του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου». Υπογραμμίζει ακόμα ότι «οι πλειοψηφίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού για μια ακόμα φορά αποφάσισαν να "συν-γιορτάσουν" με την κυβέρνηση, τους εργοδότες και τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης την 1η του Μάη. Από κοντά και η πλειοψηφία του ΕΚΠ, πηγαίνοντας μαζί με τους απεργοσπάστες της ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ και ο ΣΥΝ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ