Σάββατο 27 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η καταγγελία να γίνει αγώνας

Η έντονη διάθεση και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων να παλέψουν ενάντια στα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα, που προωθεί η κυβέρνηση σε βάρος τους, εκφράστηκε χτες από την πλειοψηφία των διοικητικών υπαλλήλων στα Κεντρικά του ΙΚΑ. Αυτή τη διάθεση εισέπραξε αντιπροσωπεία στελεχών του ΚΚΕ, που περιόδευσε στο χώρο και κάλεσε τους εργαζόμενους σε απεργία την Πρωτομαγιά και όχι αργία, όπως η κυβέρνηση επιδιώκει να τη μετατρέψει.

Χαρακτηριστικό αυτής της έντονης διάθεσης των εργαζομένων είναι και η αντίθεσή τους, όπως αυτή εκφράστηκε σε πάρα πολλές περιπτώσεις, στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των σωματείων τους. Πήρε έντονα καταγγελτικό χαρακτήρα, καθώς, όπως ειπώθηκε, αυτές οι πλειοψηφίες δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούνταν από την Μαρία Λαμπρινού, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Μιχάλη Σαμαρτζή, στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του ΙΚΑ και την Χριστίνα Ράπτη, επίσης στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου των εργαστηριακών υπαλλήλων του ΙΚΑ.

Τα στελέχη του ΚΚΕ απευθυνόμενοι στους εργαζόμενους είπαν ότι αυτή η διάθεση που υπάρχει από μόνη της δε φτάνει για να βάλει φρένο, αλλά πρέπει να μετατραπεί σε αγώνα. Οπως είπε η Μ. Λαμπρινού «οι κεφαλαιοκράτες, έχουν δείξει τη δύναμή τους μέχρι σήμερα, οι εργαζόμενοι όμως όχι. Ακριβώς αυτή τη δύναμη πρέπει να δείξουμε». Εξήγησε ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική είναι γνωστή, γιατί όλοι τη βιώνουν και ξέρουν. «Εμείς ήρθαμε για να πούμε ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε. Τα μέτρα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό δεν είναι ξεκομμένα από τα ζητήματα της Υγείας. Αντίθετα, είναι απόλυτα συνδεδεμένη η ιδιωτικοποίηση της Υγείας μ' αυτό που πάνε να κάνουν στο Ασφαλιστικό. Αυτήν την άθλια περίθαλψη που σήμερα έχουμε, αύριο θα μας την προσφέρουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες και θα την πληρώνουμε», συμπλήρωσε.

«Η κρίση που περνάει σήμερα το κεφάλαιο - υπογράμμισε η Μ. Λαμπρινού - με έναν από τους τρόπους που αντιμετωπίζεται από τους κεφαλαιοκράτες είναι το απόλυτο ξεζούμισμα των εργατών. Εμείς τι θα πούμε; Ναι δεχόμαστε; Οχι. Εμείς λέμε ότι μπορούμε να αντισταθούμε. Το λαϊκό μέτωπο είναι η διέξοδος, αν εμείς οι εργαζόμενοι συμφωνούμε μπορούμε να προχωρήσουμε, από τα κάτω, για παράδειγμα όπου οι πλειοψηφίες είναι συμβιβασμένες, στήνουμε Επιτροπές Αγώνα. Υπάρχει σήμερα το ΠΑΜΕ που εκφράζει και παλεύει τα πραγματικά αιτήματα της εργατικής τάξης και στο οποίο συμμετέχουν από διάφορους πολιτικούς χώρους εργαζόμενοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ