Σάββατο 27 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ» ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Στον «εργώδη δρόμο» της εμπορευματοποίησης

Οι ιογενείς λοιμώξεις δεν ανέστειλαν την επιχείρηση της κυβέρνησης, που πιστοποιήθηκε σε χτεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Με την αμέριστη --κατά την έκφραση του υπουργού Υγείας Αλ. Παπαδόπουλου-- συμπαράσταση του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, το υπουργείο Υγείας προωθεί τη διαβόητη «μεταρρύθμιση του ΕΣΥ», που επεκτείνει την εμπορευματοποίηση της Υγείας και υποχρεώνει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Χτες, έγινε σύσκεψη του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην οποία --όπως δήλωσε αμέσως μετά ο Αλ. Παπαδόπουλος-- έγινε μια «πολύ ενδελεχής ενημέρωση στον πρωθυπουργό για την πορεία του μεγάλου μεταρρυθμιστικού εγχειρήματος». Η ενημέρωση κατά τον υπουργό Υγείας αφορούσε «τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, τι προγραμματίζεται μέχρι το τέλος του έτους και την προοπτική, για να διασφαλίσουμε αυτό το υπέρτατο αγαθό της υγείας». Και ο υπουργός συνέχισε: «Αυτήν την περίοδο, η πορεία της μεταρρύθμισης είναι σε ένα δρόμο εργώδη. Γίνεται μια συλλογική και μεθοδική προσπάθεια, η οποία θα ολοκληρωθεί παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες που έχουμε καθημερινά, παρά τον επικοινωνιακό κλεφτοπόλεμο. Οπως έχω πει πολλές φορές, εμείς δεν καθαρίζουμε την πάχνη από το ποτήρι, βάζουμε το χέρι μέσα στο ποτήρι για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ένα αποτελεσματικό σύστημα υγείας στον ελληνικό λαό. Προχωρούμε με μεθοδικότητα και θα ολοκληρώσουμε όλη αυτή την προσπάθεια. Χρειάζεται, βεβαίως, υπομονή, όπως λέμε πάντοτε. Οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας απαιτούν και σκληρή προσπάθεια και χρόνο, αλλά αρχίζει να αντιλαμβάνεται τις αλλαγές ο ελληνικός λαός και θα τις νιώθει σταδιακά όλο το επόμενο διάστημα, σιγά-σιγά. Η συμπαράσταση του πρωθυπουργού στο έργο το οποίο επιτελείται στο χώρο της Υγείας είναι αμέριστη και αποτελεί μια πολύ μεγάλη δύναμη για μας».

Πίσω απ' τις ηχηρές εκφράσεις και τους όρκους πίστης του υπουργού Υγείας για το «υπέρτατο αγαθό της υγείας» κρύβεται η επιχείρηση της περαιτέρω συρρίκνωσης του εναπομείναντος δημόσιου συστήματος υγείας. Ετσι έρχονται στην επιφάνεια το ένα μετά το άλλο τα βήματα της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση.

Ηδη προωθείται η συγχώνευση των μικρών νοσοκομείων σε λαϊκές συνοικίες, όπως του νοσοκομείου Πατησίων και της «Παμμακαρίστου», ενώ το νοσοκομείο Χαϊδαρίου -που τόσο πολύ το χρησιμοποίησε επικοινωνιακά η κυβέρνηση -θα λειτουργήσει χωρίς τους τομείς της καθαριότητας και της σίτισης που ήδη εκχωρήθηκαν σε ιδιώτες.

Οσον αφορά το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) ο Αλ. Παπαδόπουλος, μετά από σχετική ερώτηση, επανέλαβε χτες ότι βρίσκεται σε συζήτηση με το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη συνταχθεί νέο νομοσχέδιο, που κινείται στους ίδιους άξονες παλιότερων σχεδίων που είχαν ξεσηκώσει τους γιατρούς του ΙΚΑ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ